Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man gör ett veck i en Vinyl Seat

Om du letar efter en färdig tålig stil för en sittplats, anser prydligt veckade vinyl. Vecken måste vara rak, och du ger formen och djupet på vinyl genom limning på ett lager av skumpolystyrol och ett skikt av muslin. Den Polyfoam och muslin tjockna materialet och håller stygnen för vecket bättre än vinyl skulle på egen hand. Saker du behöver
Sax
Polyfoam
Aerosol lim ruler
Krita
Muslin
Pins
Läder nål
16-ounce polyester eller stoppning tråd
Symaskin
Visa fler instruktioner
en

Skär vinyl till formen och storleken av sätet, vilket möjliggör 1/2-inch extra för vart och ett av vecken (beroende på vad som klädd och designen, kanske veck vara horisontella eller vertikala i vinyl). Använd ett mönster för formen, eller försiktigt bort det gamla tyget och använda den som en mall. Eller du kan mäta säte och skär vinyl till en ungefärlig storlek. Lägga vinyl på Skumplast och spåra konturerna, sedan klippa Skumplast till storleken.
2

Spray ena sidan av Skumplast med aerosol lim, och tryck sedan på vinyl på den, hålla den exakt även ovanpå. Använd endast en tunn beläggning av lim för att binda tyger. Låt torka.
3

Mark ut vecket linjer som raka kanaler på vinyl med en linjal och krita, som tvättar bort vinyl lätt utan att lämna ett märke. Tillåt 1/2-inch för varje veck. Vänd sätesmaterialet över så att Skumplast är överst. Klipp nog muslin till formen på sitsen, och limma på plats på Skumplast.
4

Vik vinyl vid veck och börja sy, antingen med hjälp av en symaskin och 16-ounce polyestertråd , eller en läder nål med polyester eller stoppning tråd. Arbeta från botten. Använd en lång söm och dra varje söm genom vinyl, Skumgummi och muslin. Gör sömmen tillräckligt stram för att dra ner på vecket och skapa rätt utseende i vinyl. Upprepa processen för alla andra veck du behöver göra i vinyl. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123708.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.