Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur du justerar lyftarna på en Mopar 360

Den Mopar 360 small block motor ger mycket kraft för sin storlek, och med installationen av en högpresterande kamaxel, kan motorn producera ökade mängder av vridmoment och hästkrafter. Om du nyligen har installerat en sådan kamaxel, dock måste du sannolikt att justera lyftarna att armaturen fungerar på topp kapacitet. Justeringen är enkel, och kräver endast ett par verktyg. För hydrauliska lyftare, kan du justera lyftare med motorn avstängd och ventilen kåpor borttagna. Saker du behöver
Breaker bar
1/2-tums Ratchet socket hotell med förlängning
Visa fler instruktioner
1 motor

in så att No . 1 cylinder, den främre cylindern på förarsidan är i övre dödläget. Ta bort tändstiftet för cylinder och manuellt stänga av motorn med en crankbar eller breaker bar. När en pust av luft kommer att blåsa ut ur tändstiftshålet, sluta vrida motorn. The No 1 cylinder kommer att vara på övre dödläget.
2

Ta bort ventilen täcker. Dra åt muttern på den första vipparmen på förarens sida av motorn så långt det går. Tryckstången kommer seat sig in i lyftaren för den hydrauliska lyften, komprimera den till en full last.
3

Dra åt muttern på varje vipparm på förarsidan av motorn, som arbetar från framsidan till baksidan. Stoppa bara när varje tryckstången fullt rymmer själv. Upprepa processen för passagerarsidan, börjar med rocker på framsidan av motorn, som arbetar på baksidan.
4

Byt ventil täcker. Slå på motorn och låt den gå tills den värms upp. Lyssna för någon knackar eller pinga under ventilkåporna, och notera vilka vipparmar gör buller. Stäng av motorn.
5

Ta bort ventilen täcker och dra åt muttrarna vipparm för eventuella vipparmar eller lyftare som gjorde buller. Upprepa processen tills ljuden upphör eller tills det inte finns något mer spel i lyftarna och du kan inte dra åt muttrarna vipparm något längre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93559.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.