Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur man tar bort överföringen från min 1973 Dodge Charger

1973 Dodge Charger ger många klassiska bil entusiaster med en solid plattform för både daglig körning och helgen cruising. Beroende på trim paket och drivlina inrättas, kan den '73 Charger leverera högsta end hästkrafter, nedre änden vridmoment, och mjuka växlingar är avgörande för att överbrygga båda ändarna av effektklass. Borttagning av överföringen från '73 Dodge Charger för reparation är ganska enkel, och kan fyllas i på en eftermiddag med rätt verktyg. Saker du behöver
Ordet jack
Mekaniska pallbockar
växellådslyft
Standard uppsättning uttag w /ratchet
Phillips och flathead skruvmejslar
Needle nosed tång
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen med en domkraft. Placera en mekanisk pallbock under ett lämpligt lyft punkt längs Charger chassi och sänk domkraft tills laddaren vilar på det. Upprepa denna process tre gånger för att placera hela bilen på pallbockar.
2

Placera växellådsdomkraft under överföringen och höja kollektor så att den vaggar sändningen.
Sida 3

Koppla gasspjället kabeln, hastighetsmätaren kabeln och shifter koppling. För 727 överföring, kan du behöva ta bort röret oljestickan filler också, för att få godkännande för borttagning.
4

Koppla svansen bostäder från drivaxeln vid U-leden. Ta bort drivaxeln från U-fog vid den bakre differentialen också, för att förhindra oavsiktlig skada på drivaxeln medan transmissionen är ur laddaren.
5

unbolt transmissionen vid bellhousing om det är en manuell växellåda. Unbolt överföring och bellhousing från balanshjulsarrangemanget om det är en automatisk.
6

Sänk överföringshastigheten med växellådsdomkraft, och rullar iväg den från laddaren. Placera sändningen på en lämplig arbetsbänk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93478.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.