Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Firebird kroppstyper

Den Pontiac Firebird infördes 1967, samma år som Camaro, som den delar många val karosseriform. Fordonet var utformat på General Motors 'F-body plattform, en bak-hjulsdrivna fordon chassi används endast för Firebird och Camaro. Denna design skulle vara grunden för många ikoniska Firebird konstruktioner, inklusive den klassiska muskel bil, Trans Am. First Generation

konstituerande kropp stil Firebird hade mycket gemensamt med en av GM: s övriga modeller, Camaro. Framskärmar, skinn dörr och bakre delar av 1967 Firebird var faktiskt plåtdetaljer används i produktionen av Chevrolet Camaro. Designers av första generationens Firebird modeller (1967-1969) skräddarsydda kroppen stil med ett delat grillen, integrerade stötfångare och en näbb huva. Dessa Firebirds tillverkades som två-dörrars hardtop kupéer och cabrioleter. Slätades ut och hjulhusen var utformad nästan helt cirkulär med Firebirds produceras från
andra generationens

Fender former 1970-1981. Enligt edmunds.com, var den definierande kroppen inslag i denna produktionscykel den "Endura" munstycke som omgav Firebird s grill och strålkastare. Denna del av Firebird kropp stil producerat ett fordon som inte verkar ha en stötfångare. Året 1970 sågar också den första produktionen körs av Trans Am, en muskulös version av Firebird kännetecknas av sin djupa frontspoiler, ventilationskanaler fender, full bredd bakre spoiler och bak-andning huva scoop.


tredje generationens

Tredje generationens Firebirds dök upp i 1982, som kännetecknas av sina "dolda strålkastare", som vänt öppen från kroppen av fordonet. Denna generation av Firebirds vägde också betydligt mindre och fokusera mer på aerodynamik än tidigare årsmodeller, dels för att öka bränsleekonomi under en bensin kris. Vindrutan lutning ändrades för tredje generationens kroppstyper, tillsammans med införandet av ett helt glas kombi som behövde ingen metall strukturering för att stödja det. Trans Am produktionslinjen fortsatte också och blev mer berömd av populariteten av populära TV-serien "Knight Rider", som spelade en 1982 Trans Am som den talande bilen "Kitt." Tredje generationens produktion av Firebird slutade 1992.
Fjärde generationens

Plast Skärmar och en nydesignad, mer aerodynamisk kropp rullade av Firebird produktionslinjer 1993 . Den fjärde generationens Firebird kroppstyp såg också återkomsten av det konvertibla modell och införlivandet av ett sportpaket utseende med en funktionell huva scoop och vissa uppgraderingar till Firebird hästkrafter. Produktionen löper för fjärde generationens modeller avslutades 2002, då den genetiskt modifierade växten i Quebec stängdes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93055.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.