Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om Guldner Traktor

Tysklands Güldner-Motoren-Gesellschafft tillverkade tiotusentals traktorer mellan 1938 och 1969, och Guldner traktorer har blivit en favorit av traktor entusiaster både i Europa och i Nordamerika. Den Guldner traktortillverkning satsning var, från dess allra första början, bara en relativt liten del av företaget som skulle bli industriell jätte Linde AG, ett faktum som i slutändan lett till slutet av Guldner traktorns eran. Företaget Origins

tysk ingenjör Carl von Linde uppfann en ammoniak maskin kompressionskylning 1875, och hans inträde i ismaskin verksamheten markerade födelsen av ett företag som skulle bli, bland annat en av de största tillverkare av materialhanteringsutrustning i världen. I behov av motorer för att driva sina ismaskiner, gick Linde i affärer med konstruktör Hugo Guldner och loktillverkaren Georg von Krauss i München 1904. Satsningen, Güldner-Motoren-GmbH, producerade sina första dieselmotorer 1907, och efter att ha riktat sina resurser till krigsinsatsen under första världskriget och göra komponenter för järnvägsvagnar och båtar under 1920, har bolaget tagit över helt av Linde 1929 och började fullskalig produktion av små dieselmotorer.
Traktorer och Post-War Production

Güldner-Motoren-Gesellschafft, motorn uppdelningen av Lindes företag, diversifierat sin produktion återigen under det tidiga 1930-talet, början av tillverkningen av gasdrivna motorer, flygplan och motordrivna maskiner plog tillsammans med dieselmotorer. År 1938 var den första bogsera traktor modell, A20, infördes. Bolagets produktionsanläggning, som var beläget i Aschaffenburg, förstördes av en allierad flygräd under andra världskriget, och när anläggningen byggdes av 1950, företaget förgrenat sig i en ny riktning igen genom att införa produktionen av hydrauliskt drivna utrustningen . Den producerade Hydrocar, en liten lastbil med en hydrostatisk transmission, 1955, och 1958 den köpte hydraulik uppdelningen av Gusswerk Paul Saalmann & Söhne.
Traktormodeller

ursprungliga A20 traktor presenterade en 20-hästkrafter en-cylindrig dieselmotor. År 1949 infördes en ny A-serien traktor infördes, den AF15 hade en fyrtakts dieselmotor som producerade 16 hästkrafter. Produktionen av A-seriens traktorer skulle fortsätta genom 1950-talet, den största är 1957: s 35-hästkrafter AFN. De G-seriens traktorer som producerats på 1960-talet var större, använder motorer med mellan två och sex cylindrar.
Slutet av produktionen

I slutet av 1950 började företaget att koncentrera sig på hydrauliken, och det producerade sin första hydrauliska gaffeltruck 1958. Produktionen av entreprenadmaskiner, jord-och skogsbruk utrustning och kommunala fordon följde. År 1965 blev Aschaffenburg divisionen kallas Linde AG, Werksgruppe Güldner Aschaffenburg, och fokus på hydraulik gick in i full gång. År 1969, efter det att tillverkningen av nästan 100.000 dragtruckar, upphörde bolagets produktion av Guldner traktorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98629.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.