Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1966 Pontiac Lemans Factory Alternativ

The Pontiac LeMans var top of the line versionen av stormen, och namnet har använts på medelstora bilar samt tills det avbröts och ersattes av Bonneville 1982. Basen bil kom med vissa extrafunktioner, men det fanns flera alternativ. Den GTO var ett tillgängligt paket på LeMans före 1966, då GTO blev sin egen modell. Vid den tidpunkten, var en extra sportpaket frivilligt för LeMans. Sportpaket

När GTO hade blivit en modell av sin egen, var LeMans kvar utan en sportbil version. För att fylla tomrummet GM erbjöd en Sprint paket som tillval, vilket erbjöd viss makt och pep till den mindre versionen av LeMans och Tempest-modeller.

Vårpaketet lagt en fyra-FAT förgasare till 230 kubik- tums V-6 som var standard på LeMans. Den hade en högre kompressionsförhållande och en kam avstämd för prestanda. Paketet hade också en treväxlad Hurst golvet shifter för en sändning. Den hade också särskild prestanda sportchassi och ränder racing på sidorna.

Normal motor i LeMans var den sexcylindriga 230 som producerade 165 hästkrafter och 216 foot-pounds av vridmoment. Den hade en cylinderdiameter och slaglängd på 3,87 och 3,25 inches, respektive och ett kompressionsförhållande på 9-till-1. Motorn blev mycket kraftfullare när fyra-FAT förgasare tillsattes.
Motorer

Två V-8 motorer fanns tillgängliga som alternativ på LeMans, vilket inte var del av Sprint-paketet.

326 kubik-tums V-8 var den mest populära motorn för LeMans. Den hade en två-FAT förgasare och producerade 250 hästkrafter -. Stor makt för bil som vägde drygt 3100 £

annat kraftfullt val från fabriken var ett High Output V-8. Det var fortfarande en 326 kubik-tums fabrik, men det lyckades 285 hästkrafter. Denna motor fick sin extra kraft med en fyra-FAT förgasare, högre kompressionsförhållande, högpresterande cam och dubbla avgasrör.

Dessa två V-8 motorer fanns alternativ i både LeMans och Tempest, och gjorde både i högpresterande bilar. LeMans var ett namn som är kopplat till både kompakt, liksom stormen, och till medelstora bilar mer som GTO.
Alternativ

LeMans var snyggt inredda med mattor och bekväma säten som standardutrustning. Förutom V-8 motorer, kan du få en två-växlad automatisk växellåda att ersätta den vanliga tre-växlad manuell.

Elektriska fönsterhissar, bromsar makt, servostyrning och elektriskt justerbara säten fanns också tillgängliga. En utdragbar antenn var frivillig, som var en radio och en bandspelare. Klimatanläggning kunna läggas till. Uppvärmning var standard.
P Det finns 15 färger anges som alternativ för LeMans, inklusive Burgundy, blått träkol, rev turkos, Montero rött och levande ljus grädde. Två-ton färger fanns också tillgängliga.

LeMans var tillgänglig som en fyra-dörrars hardtop sedan, hardtop tvådörrars coupe, sport par och cabriolet. Priserna varierade från $ 2.400 till $ 2800 år 1966. Den hardtop coupe var den mest populära med sålt 78.109.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98567.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.