Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1940 polisbilar

Vita toppade, bred och tålig med de senaste högteknologiska apparater - de polisbilar från 1940-talet står ut från alla andra. Utrustad med den senaste banbrytande teknik, har dessa bilar ofta kallad "radiobilar." Eftersom den inhemska produktionen av bilar avbröts i 1942, den mängd 1940s polisbilar är ganska begränsad jämfört med andra decennier. De ingår ofta Nash, Plymouth, Ford och Hudson bilmärken. Ömt av samlare och brottsbekämpning likadana, ofta 1940s-era polisbilar kan ses på polisens museer och klassiska utställningar bil. Pre-War polisbilar

början av 1940-talet fann den vanliga frågan svart-och-vit polisbil i sikte från kust till kust. Dessa bilar hade generellt vita toppar och stora vita väggar däck med höga fendrar och massor av krom. De var utformade med tunga stötar och fjädring för kraven på brottsbekämpning. Ford och Dodge producerade det största antalet bilar som till brottsbekämpning före stänga av den inhemska bilindustrin i 1942. Eftersom dessa bilar hade att pågå längre än de flesta polisbilar, de är extremt sällsynt och uppskattad av samlare överallt.
WWII polisbilar

grund blackout oro under andra världskriget , var tak lampor på polisbilar bli ett minne blott. I New York, ändrade färgerna på bilarna tillbaka till den ursprungliga gröna och svarta, eftersom det gjorde dem svårare att upptäcka från ovan. Inhemsk produktion av polisbilar ersattes av tillverkningen av militära polisbilar och robusta jeepar Army för användning utomlands.


Efterkrigstidens bilar När inhemsk bilproduktion återupptogs 1946, var vägarna redan översvämmad med tung trafik från att återvända geografiska beteckningar och deras familjer. Nya bilar beställdes för många polismyndigheter över hela landet och blev i stort, svart och vitt igen. Ford Coupe polisbil introducerades och blev enormt populär bland brottsbekämpningen i 1949 och 1950. Udda färger verkade ibland, och inkluderade den ljusgula Nash Ambassador. Dessa bilar var allt utrustade med topp lampor som flygräder borrar och blackouter blev bleknande minnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98556.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.