De säkraste SUV 2004

De säkraste 2004 sport utility fordon var Chrysler Pacifica och Honda Pilot, enligt välta testning av National Highway Traffic Safety Administration (www.nhtsa.gov). De minst säkra, enligt NHTSA, var Ford Explorer Sport Trac 4X2. Sport Utility Vehicles utför vanligtvis bra i krocktester på grund av sin storlek, men mindre bra i rollover test på grund av fordonens hög tyngdpunkt. NHTSA Riktlinjer

NHTSA använder ett femstjärnigt betyg för att ge en säkerhet guide till ett motorfordon prestanda i krasch och situationer välta. Den federala byrån väljer oftast ett urval av de mest sålda modellerna, och nya modeller med design-och säkerhetsförbättringar. Agenturen tester och priser cirka 60 procent av alla personbilar och modeller lastbil varje år. Prövningen utgörs av främre och kraschar sidan, och rollover prestanda. Tester omfattar säkerheten för föraren och passageraren i framsätet och passagerarna i baksätet. Utvärderingar fokuserar på huvud och bröstkorg skador. Testning för stadsjeepar inkluderar två-och fyrhjulsdrivna modeller. NHTSA rankar varje modell med en rating på en till fem stjärnor, med en av de minst säkra betyg och fem säkraste.
Fem stjärnor

nr 2004 SUV tjänade fem stjärnor över hela linjen. Den bästa artist var 2004 Chrysler Pacifica fyrhjulsdrift. Det tjänade fem stjärnor i front krocktester omfattar förare och passagerare och fem stjärnor i testerna sidokollision för alla åkande. Byrån tilldelats Pacifica fyra stjärnor i rollover säkerhet. 2004 fyrdörrars Honda Pilot fick samma poäng. Dock fick 2004 Honda CR-V SUV femstjärniga betyg i front och sida testar kollision för både förare och passagerare. NHTSA har inte gradera det för rollover säkerhet. Den fyrdörrars Honda Element fick fem stjärnor i front krocktester för förare och framsätespassagerare och fyra stjärnor för sidokollisioner säkerhet. Den 2004 Infiniti FX35/45 och Toyota Highlander fick fem stjärnor i front-och sidokollision tester, men byrån inte gradera dem för rollovers.
Fyra stjärnor
< p> Den fyrdörrars Cadillac SRX utrustad med sido krockkuddar fick fyra stjärnor för en frontalkollision och fem stjärnor i sidokrock säkerheten för de åkande. NHTSA har inte gradera det för rollover säkerhet. Den 2004 fyrdörrars Cadillac Escalade med sidokrockkuddar fick fyra stjärnor i frontalkrock kollisioner, men har inte testats för sidokollision eller rollovers. Den 2004 fyrdörrars Chevrolet Tracker fick fyra stjärnor för sido-och frontalkollisioner för föraren och passageraren i framsätet, och fem stjärnor för sidokollision av baksätespassagerarna. Byrån har inte testa dess rollover prestanda.
Lågpresterande

Bland de lågpresterande 2004 stadsjeepar i NHTSA krocktester var Ford Explorer Trac tvåhjulsdrift med en två- Standard i rollovers och fyrhjulsdrift version med en tre-stjärnigt. Utforskaren fick ingen kollision testning. GMC Envoy crossover fick tre stjärnor i frontalkrock kollision, men testades inte i de övriga kategorierna. Chevrolet Trailblazer earned tre stjärnor i front kollisioner, fem stjärnor i sidan kraschar, tre stjärnor i rollover säkerhet för tvåhjuliga enheter och fyra stjärnor i rollover säkerheten för fyrhjulsdrift.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78118.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.