Hur importera begagnade bilar från USA

Regler importera en begagnad bil från USA varierar från land till land. Varje nation har en annan lag för vad som är acceptabelt. Du kan också behöva sätta din bil på ett fartyg. I Kanada, har den kanadensiska justitiesekreterare importerade fordon (RIV) strikta normer för vad som kan importeras från USA. Se till att använda bilen du importerar uppfyller normerna. Du kan bli skyldig att göra några ändringar. Saker du behöver
lista Vehicle import från Transport Canada
Certificate of title
kanadensiska bil certifikat och försäkringar
Faxapparat
Recall clearance dokument
Bill of Salu Export stämpel
Visa fler instruktioner
1

Visa Transport Canada förteckning med märken och modeller av fordon importeras. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om det använda fordonet du vill importera kan föras in i Kanada. Den kommer också att visa dig vilka ändringar det kan behöva.
2

Ange bilens chassinumret (VIN) vid en National Motor Vehicle Titel Information System's-godkänd plats att slutföra en historia sökning. Denna sökning kommer att visa bilens historia, inbegripet olyckor som är tillräckligt allvarliga för att "varumärket" bilen. Branded fordon är tillåtna i Kanada, men ytterligare tester krävas. Om varumärket emitterade utsett fordonet som icke-repareras, kan bilen inte importeras.
3

Försäkra din bil med kanadensiska försäkringen även när fordonet är fortfarande i USA. Håll försäkring dokument med dig.
4

Slutför en mekanisk kontroll av din bil. Detta måste ske genom ett statligt auktoriserad mekaniker. Gör eventuella ändringar av din bil som är nödvändiga för dess import.
5

Hitta kontaktinformationen för utgångsporten på webbplatsen för US Customs and Border Patrol. Faxa den ursprungliga titeln certifikatet till Avdelningen ligger vid landgränsen. Se till att du lämna ett intyg på minst 72 timmar innan du går över till Kanada. Ta med en kopia av den ursprungliga titeln med dig när du passerar gränsen.
6

Kontakta biltillverkaren för en kopia av återkallelsen clearance dokument för att säkerställa att det inte finns utestående påminner om fordonet. Du kan göra detta med en skrivelse från tillverkarens kanadensiska eller amerikanska kontor. Du kan också begära ett utskrivet dokument från din återförsäljare, eller skaffa ett online-utskrift om tillgängligt.
7

Kör till Kanada via US Customs utpost som du postade intyget. Ta en original kopia av intyget för det tullkontor att stämpla.
8

Presentera stämplade intyget till den kanadensiska tullkontoret. Betala import avgiften och den extra skatt för fordon med luftkonditionering, i förekommande fall, till RIV. Presentera Form Vehicle Importera 1 till de regionala myndigheterna. Fordon Import Form 2 bör komma med posten ett par veckor senare.
9

Ta Form 1 och 2, samt återkallande clearance till den federala bilprovning centrum. Centret kommer att sätta din bil genom ett fordon standarder test. Om du passerar, kommer centrum stämpla Form 1.
10

Ge blankett 1, köpebrev, försäkringsbevis och bilens titel till den provinsiella registreringsskylten kontor. Betala avgifter och köpa din registreringsskylt. Bifoga din registreringsskylt till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78077.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.