Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man läser året en däcket byggdes

Vid köp av nya eller begagnade däck, ärenden ålder. I begagnade däck, betyder ålder något mer än i nya, eftersom det tidigare har varit på väg och utsatts för regn, värme och andra klimatiska händelser. Nya däck, å andra sidan, har suttit på en hylla eftersom deras tillverkningsdatum och kan ha utvecklat platta fläckar eller varit föremål för industriell rengöring kemikalier. Du kan enkelt avgöra det exakta året genom ett stämplat på däcksidan. Instruktioner
1

Titta runt den yttre däcksidan och hitta "DOT" stämplat på däcket - detta är Department of Transportation nummer. Den fullständiga DOT numret har 10 till 12 tecken. Om du ser bara fyra tecken, titta på den motsatta sidoväggen för hela DOT numret.
2

Läs de sista fyra tecknen på pricken numret. Om det finns fyra siffror, har däcket en produktion år av 2000 eller senare. Om däcket har en bokstav och tre siffror, har däcket ett produktionsår före 2000.
3

Beräkna tillverkningsår på ett däck som tillverkas under 2000 eller senare genom att titta på sista två siffrorna: dessa motsvarar de två sista siffrorna i året. Till exempel var ett antal punkter med de två sista siffrorna "07" som produceras i 2007.

På ett däck tillverkat före 2000, motsvarar den sista siffran i det senaste numret av decenniet när tillverkaren byggt däcket . Till exempel hade ett DOT nummer med den sista siffran "8" sannolikt en produktion år 1998. Vissa däck tillverkade på 1990-talet har en triangel bredvid DOT numret, men många inte, så använd ditt bästa omdöme för att beräkna decenniet när tillverkaren producerade det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76243.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.