Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man fixar en långsam läcka på en Automobile Däck

Långsamma läckor uppstår när ett däck punkteras efter körning över ett vasst föremål som fastnar i bilens däck. Frekventa syndarna inkluderar spikar och skruvar. Luftläckage sakta ut vid platsen för punktering, vilket minskar trycket och orsakar minskad prestanda för dina däck. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Stoppkloss
Däck jack
däckreparationssats (plugg, plugg införingsverktyget och rasp) katalog Tvålvatten i sprayflaska
Luftpump
Razor kniv
Visa fler instruktioner
1

avgöra vilka däck har en långsam läcka. Däcket kan vara synbart mindre än vanligt eller mjukare vid beröring på grund av minskad luft inuti. Använd en tryckmätare för att avgöra om däckets trycket är lägre än trycket i de andra däcken, om det behövs.
2

Chock däcket av fordonet som är diagonalt från däcket med den långsamma läckage genom placera ett träblock eller kil bakom det. Stöttning, eller stabilisering, hindrar fordonet från att röra sig. Om du har en manuell växellåda fordon, engagera nödbromsen för extra skydd. Addera 3

försöka hitta det föremål som orsakar långsam läcka. Om du ser den och kan nå den säkert, behöver du inte att palla upp bilen. Om du inte kan se objektet, läs din instruktionsbok för anvisningar och jack upp bilen.
4

Inspektera hjulet för främmande föremål eller märken punktering. Om du inte ser någonting, spraya däcket med tvålvatten du har gjort genom att tillsätta flytande diskmedel eller rengöringsspray till vatten. Du bör se en synlig bubblande vid platsen för den långsamma läckan
5

bort källan till läckan -. Exempel spik eller skruv - med hjälp av en tång eller en skruvmejsel. Om du har hittat platsen för punktering men det finns inget vasst föremål för att ta bort, kan föremålet ha fallit ut under körning. Fortsätt din reparation.
6

Load kontakten i slutet av införingsverktyget tillhandahålls i din reparationssats. Pluggen är en tunn, gummicylinder och införingsverktyget liknar en skruvmejsel med ett handtag som liknar bokstaven "T"
7

Grip T-formade handtag och rikta kontakten med platsen för punktering. Tryck in kontakten i stället för punktering genom att utestänga ner på T-formade handtag, lämnar ungefär en halv tum i proppen sticker ut ovanför slitbanan.
8

Dra T-formad isättning verktyget försiktigt från däcket. Pluggen är nu på plats.
9

Lägg luft till dina däck med en luftpump, såsom man funnit vid en bensinstation, och fyll till rekommenderat tryck. Lokalisera det rekommenderade trycket innanför dörrkarmen på din bil om du är osäker - leta efter ett nummer följt av "psi", vilket betyder pounds per kvadrattum. Var särskilt uppmärksam när du lägger luften vid extrem väderlek, men aldrig över-eller underinflate dina däck baserat på temperaturen.
10

Sänk bilen noggrant, om du kapade upp det och ta bort domkraften.

11

Kontrollera däcktrycket igen med din mätare. Om trycket håller på önskad nivå, du har lappat din hjulet framgångsrikt. Klipp överskottet pluggen sticker ut från däcket med en rakkniv kniv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76200.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.