Hur vill kolla en Michigan Car Generator

Michigan, och speciellt staden Detroit, har spelat en viktig roll i hela historien om bilindustrin. De fordon som tillverkas av Ford, General Motors och Chrysler har alla rötter som kan spåras tillbaka till Motor City. Om du äger en av dessa "Michigan bilar," då vet du att det inte kan fungera utan batteri. På samma sätt kan själva batteriet inte upprätthållas utan en fullt fungerande generator. När generatorn misslyckas, kommer både batteriet och bilen följa efter. Om du misstänker att din generator sviktar, är det möjligt att kontrollera det själv. Saker du behöver
Digital voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Stäng av Michigan bilens motor och öppna huven. Lokalisera generatorn i motorrummet. Självklart kommer den exakta placeringen av generatorn beroende av bilens märke, modell och år. Oavsett den exakta typen av Michigan bil du äger, kommer dock generatorn drivas av en serpentin eller V-rem som drivs av bilens vevaxelremskivan.
2

Undersök remmen som driver generator. Kontrollera för att se om den är lös, skadad eller trasig. Om bältet trasig eller sprucken, ska den bytas ut. Om lös, skall bältet dras åt genom att justera remskivan som styr remspänningen.
3

Ta bort batteriluckan och /eller vakter terminal på bilbatteriet. Om inga kåpor eller skydd är närvarande, helt enkelt vidare till steg 4.
4

Starta motorn på din Michigan bil. Även i kabinen, se till att du har stängt av belysningen och eventuella andra tillbehör, såsom AC och stereo. Flytta tillbaka utanför fordonet och undersöka generatorn. Om generatorn vibrerar eller på annat sätt rör sig, är chansen att de bultar är lösa eller trasiga. Detta kan leda till att generatorn inte fungerar. Stäng av bilen av och dra åt /byt skruvarna vid behov.
5

Lyssna noga för några onormala ljud avges från generatorn. Om du hör slipning, rivning eller skrikande, kan generatorn ha kortslutna dioder, lindningar eller andra brister interna komponenter. I det här fallet, kommer bilens generator behöver repareras eller bytas ut.
6

Anslut en digital voltmeter till din Michigan bilens batteri när bilen är igång. Först, gå med positiva klämman till den positiva (+) pol. Den positiva klämman på voltmetern kommer, i de flesta fall, vara antingen rött eller gult. Fäst den negativa klippet, som alltid är svart, till den negativa (-). Terminal
7

Observera voltmetern. För de flesta bilar, ser du en utspänning som ligger någonstans på skalan mellan 13,8 och 15,3 volt. Om din Michigan bilens generator producerar mycket mindre än 13,8 eller mer än 15,3, ta bilen till en betrodd mekaniker, eftersom generatorn kan behöva repareras /bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67363.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.