Kemikalier som används i gummibana Manufacturing

Gummi ensam inte har alla de egenskaper som krävs i ett bra däck. De flesta däck gjorda idag är gjorda av gummiblandningar består av olika kemikalier blandas med gummit medan den fortfarande är i flytande form. De kemikalier som används bidra till att ge däcken på temperaturtålighet, styrka och hållbarhet som de kräver. Svavel

Svavel är en viktig komponent i däcktillverkning. Däck är gjorda av en produkt som kallas vulkaniserat gummi. Den vulkaniseringsprocessen är det som gör däcken hårt och värmebeständiga. Detta fungerar delvis på grund av blandningen av svavel i gummit. Detta är en av de kemikalier som finns i de flesta typer av däck, medan andra endast används när man gör vissa däcktyper. Addera Carbon Black

Vissa däck kan göras upp av så mycket som 30 procent kolsvart. Detta är en mycket ren form av kol som tillsättes till däckens formulering i pulverform. Det fungerar som en typ av förstärkning inuti däckets gummi, vilket gör det starkare. Det hjälper gummit inte eroderar från friktion vilket är avgörande för däck som är på väg hela dagen. Kolsvart hjälper också däcken håller längre utan att ruttna från UV ray exponering.
Synthetic Rubber

Inte alla däck är gjorda helt från naturligt förekommande gummi. Den största användningen av styren-butadien-gummi, till exempel, är i däckbranschen. Syntetiskt gummi har vissa fördelar jämfört med naturgummi, eftersom det är mer ren och eftersom det är mycket kostnadseffektivt. Andra former av syntetiskt gummi används också vid framställning av däck. Den exakta kemiska sammansättning beror på däcktillverkaren, och vilken typ av däck som görs.
Silica

Silica läggs till däck för att minska rullmotståndet. Detta åstadkommer ett par saker. När ett däck genererar mindre friktion, hjälper det däcket håller längre. Detta hjälper långsamma processen av däck som går i deponier och behovet av nya däck. Det hjälper också att öka bränsleekonomi, eftersom mindre kraft behövs för att driva bilen när den mötte mindre motstånd. En annan kemikalie som heter bis (trietoxisilylpropyl) tetrasulfid används tillsammans med kisel för att göra kisel bindning till gummit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98360.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.