Hur man beräknar Däckstorlek för ABS-system

En antilocking bromssystem (ABS) fungerar genom att använda en växel-liknande kugge fäst vid hjulnavet att bestämma hjulets hastighet. Den kugge passerar framför en magnet, agerar på ett sätt som liknar en generator genom att den inducerar magnetfält för att skapa spänning. Ju snabbare kugge vänder, desto mer spänning det gör. Om en hjulhastighetssensor plötsligt slutar producera spänning, antar att datorn har låst och minskar bromstrycket till detta hjul. Däck diameter spelar en avgörande roll för hur mycket spänning hjulhastighetssensorn producerar. Saker du behöver
Flexibel måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät ytterdiameter ett av däcken på bilen. Det enklaste sättet att göra detta med en monterad däck är att lägga ditt måttband på marken ca tre meter framför däcket och riva upp cirka två meter av bandet bakåt mot däcket. Kör bilen framåt och parkera den på bandet tills ungefär en fot av tejp skjuter från bakom däcket.
2

Parkera bilen och mäta däckets diameter. Dra utskjutande bit av tejpen upp och sedan dra resten av måttbandet runt däcket tills den möter sitt slut. Anteckna mätningen.
3

Procure en uppsättning däck som alla har samma omkrets. Det finns egentligen inte några beräkningar för att göra, eftersom allt som betyder något är att alla fyra däcken har en identisk omkrets. En större däck färdas vidare under ett varv än en mindre däck, så det behöver inte vända så snabbt som de mindre däcken att resa samma hastighet. Datorn läser denna skillnad i hjulet hastighet och förutsätter att de snabbare-svarvning små däck representerar den sanna vägen hastighet och att de stora däcken låsa upp. Således minskar bromskraft till de stora däcken även när de inte låser upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98331.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.