Snökedja Alternativ

Snökedjor och andra Traction-medhjälp enheter, har funnits så länge som motorfordon har, och de har några distinkta fördelar i dåligt tillstånd. Snökedjor, speciellt erbjuda det bästa grepp i djup snö, men de har egenskaper som kan göra dem oförenliga med moderna fordon design. Snökedja tar upp plats i däcket, vilket effektivt ökar dess diameter. De flesta moderna bilar är konstruerade med mycket lite utrymme mellan däck och inre fender väl, så kedjorna kommer inte passar dem. En annan nackdel med snökedjor är att de kräver en hel del ansträngning för att installera ordentligt. Dubbdäck

Dubbdäck är det bästa valet i isiga förhållanden. På vissa ytor sin dragkraft överträffar även det av snökedjor. Tapparna gräva i isig yta och hjälper till att hålla fordonet i linje. I djupa snöförhållanden, dock är det specialiserade vinterdäck oftast ett bättre val. Addera Vinterdäck

Snow däcket är särskilt utformade för att fungera på snötäckta ytor. Dessa däck är inte att förväxla med "all-season" däck. När snön blir djup och hala, kommer vinterdäck vida överträffa lätt all-season däck. Dessa däck är skapade med speciellt formade däckmönster som tacklar de djupaste snötäckta vägar.
Mjuka Chains

Dessa är relativt nya enheter som erbjuder ökad dragkraft i en kedja-liknande design. Dessa finns i många varianter och är monterade på ett liknande sätt till snökedjor. Deras konstruktion är oftast lätt bandning eller plast. De fungerar bäst när medhjälp en bil utrustad med vanliga raka mönsterdjup däck.
Smalaste däcken

Detta kan vara ett bra alternativ för fordon som drivs på isiga ytor. Den smalare konstruktionen minskar kontaktytan på däcket, sätta mer av fordonets vikt i ett mindre område. Detta ökar effektivt ned-kraft som appliceras på ytan. Ett bredare däck kommer att fördela vikten över en större yta, vilket gör att fordonet att glida lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98330.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.