Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

De vanligaste trafiköverträdelserna

Under 2002 genomförde National Highway Safety Administration (NHSA) en studie om den drivande ålder allmänhetens attityder och beteenden om fortkörning och osäkra eller aggressiv körning. I denna undersökning, var ett nationellt representativt urval av förare 16 år och äldre tillfrågades om deras syn på bilkörning samt vad trafiklagar de brutit oftast. Fortkörning

Fortkörning var den mest frekvent rapporterade trafikförseelse, med 75 procent av människor som tar undersökningen hävdade att de hade sped på alla typer av vägar i den föregående månaden. Åttio procent av yngre förare rapporterade fortkörning varje månad på alla typer av vägar, jämfört med 60 procent av förare åldrarna 65 år och äldre. Därför är fortkörning klart inte bara ett problem för ungdomar. Undersökningen rapporterade också att män är 50 gånger mer benägna att snabba än kvinnor.
Andra och Tredje

Två andra trafikförseelser också rankats högt i undersökningen. Fyrtio procent av de tillfrågade förarna rapporterade att de "åtminstone ibland" trädde en vägkorsning precis som ljuset vände från gult till rött. Trettio procent uppgav att de gjorde rullande stannar vid stoppskyltar "åtminstone ibland," liksom. Båda dessa kränkningar är farliga eftersom de sätter föraren vid risk för att drabbas av ett annat fordon som färdas i en rät vinkel.
Fjärde och femte

De nästa två mest högt rapporterade trafikförseelser inte nära de procentandelar av de tre första, men var siffrorna fortfarande betydande nog att National Highway Safety Administration rapporterade dem i sina slutsatser. Tolv procent av förarna rapporterade göra kränkande, obscent eller arga gester mot en annan förare, och 10 procent av förarna rapporterade skära framför andra förare. Båda dessa åtgärder kategoriserades som inträffar "åtminstone ibland." Addera yngre förare

Förare under 21 år är mer benägna att engagera sig i något av dessa beteenden än äldre förare. Tjugonio procent av förarna i denna åldersgrupp uppgav skära framför andra förare, och 24 procent anmälde att vara fientlig mot andra förare. Dessutom rapporterade 17 procent av förarna i denna åldersgrupp som de skulle köra på axeln för att passera andra bilar om de satt i tung trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149842.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.