Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vad är en omvänd Sensing System i en 2005 Ford Freestyle ?

Det omvända avkänning systemet på 2005 Ford Freestyle är en uppsättning av sensorer på den bakre stötfångaren för att varna föraren för stora stationära hinder direkt i linje med stötfångaren när han backar upp bilen . Detta system är särskilt användbart på Freestyle , som är en vagn som kan vara svårt att manövrera . Funktion

omvända avkänning systemet upptäcker föremål inom 6 meter från bilens bakre och avger en serie varningssignaler för att meddela föraren av deras närvaro . När bilen reverserar , tonerna växa i styrka ju närmare bilen kommer till ett objekt, blir konstant på ett avstånd av 10 inches.
Funktioner

Systemet är består av fyra ultraljuds sensorer monterade på den bakre stötfångaren som upptäcker objekt direkt till de bakre och yttre hörn av bilen . Systemet startar automatiskt när växelväljaren är i omvänd och tändningen är på . Systemet är ett tillval på alla 2005 Freestyle modeller .
Överväganden

Föraren fortfarande bör använda back- och sidospeglar i säkerhetskopiering , eftersom Freestyle omvända sensing -systemet är inte ofelbar . Det fungerar effektivt på omvänd hastigheter upp till 3 mph , vid högre hastigheter sensorerna inte kan effektivt upptäcka föremål . Systemet har utformats för att detektera föremål samma höjd som stötfångaren , skydda bilens kaross . Håll sensorerna klara av eventuella hinder , såsom snö , is och smuts .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120237.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.