Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Typer av Utility Vehicles

Utility fordon har blivit en framträdande del av samhället på grund av sin hållbarhet och förmåga att röra sig över en mängd olika ytor. Vissa konsumenter väljer nyttofordon för sin sportighet och andra väljer dem för arbete eller tjänst situationer. Bränsleeffektivitet för nyttofordon är en viktig fråga med betydligt högre bränsleförbrukning än de flesta andra bilar. Utility Terrain Vehicles

nyttofordon terräng, även känd som UTVs, är i första hand är användningen av första responders såsom brandkårer och polismyndigheter. De skiljer sig från all-terrain fordon genom att ha längre sida vid sida sittplatser. Det finns många funktioner för dessa modeller inklusive medicinska evakueringar från förrädiska områden samt saknade sökningar personen. UTVs kan också vara användbart för jordbruk, särskilt för dem med boskap. Tillgängliga bilagor omfattar ett horn, mjukt cab, huva rack och säng matta. Elektriska versioner av fordonet kan resa upp till 30 miles på en laddning.
Armored Utility Vehicles och lätta nyttofordon

Armored nyttofordon och lätta nyttofordon är generellt används av militären. Fordonen har flera modeller med olika nivåer av pansar, som skyddar från lätta handeldvapen brand upp till improviserade spränganordningar. Armor riktlinjer kommer från Pentagon som en del av det långsiktiga Armoring strategi. Sedan andra världskriget har bepansrade nyttofordon använts för att leda och skydda konvojer samtidigt bli patrull fordon på längre uppdrag. Lätta nyttofordon kan ofta göra spaning och dubbelt som ambulanser på slagfältet vid behov. Det finns både tvåhjuliga och fyrhjuliga modeller i produktionen. Båda typer av fordon utrustade med tillägg av vapen. Anti-tank missil bärraketer och tunga kulsprutor är mest är användning på bepansrade nyttofordon medan lätta nyttofordon beroende kanoner.
Sport Utility Vehicles

Sport Nya fordon är ungefär som en kombi med fyrhjulsdrift. Till skillnad stationsvagnar, är dessa modeller bygger på en lätt lastbil chassi. Användningsområden för fordon tenderar att vara bogsering båtar eller släpvagnar samt transporterar fler passagerare än vanliga bilar. Storlekar löpa från den lilla 3,5 liters V6 Isuzu Trooper till den stora 5,4 liters V8 Ford Expedition. Den SUV kom till framträdande under 1990-talet med alla stora bilföretag som tillverkar en variant på modellen. En stor nackdel som har minskat försäljningen och intresse bland konsumenterna är de låga miles per gallon betyg. Företagen producerar hybrid stadsjeepar som Volkswagen Touareg att åtgärda dessa problem. Andra modeller använder diesel samt elkraft för bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120012.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.