Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Lexus LX470 Factory specifikation

Lyxig extrafunktioner ställer in Lexus LX470 bortsett från mekaniskt identiska Toyota Land Cruiser. En röststyrd navigation, smidig läderklädsel, en bakre kamera och en IR imaging system gjorde Lexus LX470 den dyraste full storlek sport-utility vehicle Toyota sålde 1998-2007. Men elektroniska fyrhjulsdrift, det elektroniska gasspjället och låsningsfria bromsar förlitar sig alla på tid, korrekt behandling av information från flera sensorer på en liten mikrochip. Lyx och bekvämlighet

LX470 var "ytterst jämn," men det gjorde inte accelerera så snabbt. Lexus LX470, plysch och bekväma, hade en fyra-eller fem-växlad automatisk växellåda, som kan sättas in i 4WD. Lexus LX470 hästkrafter från motorn genom transmissionen har avletts till växellådan genom fördelningsväxeln ovanpå transmissionen. I all-weel-drive Lexus LX470, har varje hjul egen hästkrafter. Lastkapacitet var bara 90 kubikfot men var lättillgänglig. År 2003 bytte Lexus LX470 från en fyrväxlad till fem-växlad växellåda. Under 2006 ökade Lexus makten till 275 hästkrafter och 332 foot-pounds av vridmoment. Lexus X470 krävs 18-tums däck, 8 inches bred, antal 275/60HR18.
Electronic Throttle Control System med intelligens

elektroniska gasspjället för Lexus LX470 är drivs av ett litet gaspådrag motor som öppnar och stänger den trottelplattan i motorn för att tillåta bensin och luft att komma in i motorn kammaren. En sensor nära sinnen gaspedalen tryckskillnader på gasen och skickar informationen till gaspedalen motorn. Med gasreglaget Motorn läser indata från givare på gaspedalen och från sensorer på hjulen, som skickar information om trycket i bromsen skon på hjulet. Den gaspådrag Motorn bestämmer när att öppna och stänga gasspjället. Den elektroniska gasspjället motorn integrerar information från överföringen fallet och förändringar vridmoment samband med acceleration och retardation. Den elektroniska gasspjället gör kryssning och antispinnsystem lättare och ökar stabiliteten. Den elektroniska gasspjället jämnar luftbränsleförhållandet och minskar bränsleförbrukningen med direkt bensin injektion. Sensorerna på hjulen sänder information om bromsbackarna, varna föraren för villkor och orsakar bromsarna att pulsera i stället för lås om fordonet glider eller föraren stannar plötsligt.
Variable Valve Timing

Lexus LX470 har 32 ventiler med variabla timing i ett försök att förbättra motorns prestanda. Datorn öppnar och stänger den 32 intag och avgasventiler som svar på indata från sensorer på hjulen, i överföringen fallet och på gasspjället. Variable timing integrerar och optimerar motorns funktion, med ventilerna öppna och stänga långsammare eller snabbare efter behov baserat på väderförhållanden, terräng eller trafikmönster. Variable timing resulterade omedelbart i högre motorns vridmoment till 332 foot-pounds från 320 foot-pounds. Insugningsventilerna öppnas snabbare och hålla öppet längre vid acceleration och öppna långsamt och stänga snabbare när fordonet körs långsamt eller tomgång. I Lexus LX470, är ​​timing och öppning av ventiler varierade för topprestanda och maximal effektivitet. Variabla ventiltider minskade utsläpp i Lexus LX470 men inte förbättra bränsleekonomin. Lexus LX470 blir bara 17 mpg på landsväg och 13 i staden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119577.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.