Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1974 Dodge Ramcharger specifikation

Den Ramcharger är en av de första bilarna som blev känd som en sport utility vehicle (SUV). Året 1974 var det första året av produktionen för Ramcharger, som kallades Rhino under utvecklingsfasen. Den var baserad på Dodge D-serien pickup lastbilschassi. Förutom att vara en av de första SUV någonsin släppts, var Ramcharger första Dodge fordon som säljs med "Ram" i sitt namn. Många fler Rams skulle komma, däribland Ram pickup och Ram van. Den Ramcharger återstod i produktion i USA fram till 1993, då den ersattes av Durango. Body

Ramcharger var en två-dörrars SUV konstruerad med en pickup truck chassi med en förkortad hjulbas. Denna original Ramcharger var i princip en lastbil med ett skal, en kort säng och en förlängd hytt. 1974 Ramcharger kom med fyrhjulsdrift, även om en tvåhjulsdrift gjordes tillgänglig 1975. Hjulbasen var 106 inches. SUV hade en längd av 184,6 inches och en bredd av 79,5 inches. Det stod ungefär 70 inches tall. 1974 Ramcharger kom också med en hardtop, som var avtagbar. Den Ramcharger gjordes med en speciell differential för att kompensera för hastighet variationer mellan de bakre och främre axlarna. Det kom standard med servobromsar, med trummor i ryggen och skivbromsar fram. Gas kapacitet var stor, med en 24-liters tank.
Motor

standard motor för 1974 Ramcharger var en 3,7-liters, 224 CID sexcylindrig motor . Borrning och slaglängd var 3,4 inches med 4,12 inches. Den hade en topphastighet på 81 miles per timme. 1974 Ramcharger hade också en speciell låg växel-läge, vilket tillät för terrängförhållanden. Vridmoment var 174 fot-lbs. vid 1600 varv per minut. Från och med 1980, skulle Ramchargers komma med V-8 motorer också, den största en 318 CID 5,9-litersmotor.
Alternativ

Konstigt, det standard Ramcharger hade bara en stol i fronten, en hink säte för föraren. Alla andra platser var alternativ, inklusive en baksätet. Dock innebar denna design att Ramcharger kunde användas lätt som en last van. En främre sits skulle läggas till som ett alternativ. Köparna kan också lägga hasplåtar, farthållare och en dryck svalare för den främre konsolen. Ramchargers kom standard med löstagbara hårda toppar, men en mjuk topp kan beställas från generalagenten. Ett stål störtbåge och en extremt stor bensintank som kan bära 35 liter kan läggas till också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119557.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.