Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur får man bättre bränsle körsträcka för en 2007 Tahoe

Den 2007 Chevrolet Tahoe (och liknande GMC Yukon) är en full-size sport utility vehicle (SUV). Den fyrdörrars SUV levereras med två eller fyrhjulsdrivna alternativ. Denna Chevy har ett val av tre olika V-8 motorer som producerar mellan 295 och 320 hästkrafter och 305 och 340 foot-pounds av vridmoment. En populär säljare, detta fordon tilltalar förare som söker en rymlig SUV som klarar av bogsering. När de är fyllda med vanlig blyfri gas, Tahoe genomsnitt 14 miles per gallon (mpg) i staden och 19 mpg på landsväg. Även om detta kanske inte är den mest bränsleeffektiva fordon som tillverkas, det finns vissa steg som Tahoe ägare kan göra för att öka bränsleeffektiviteten. Instruktioner
1

Chevy Tahoe är E85-kapabla (en alkohol bränsleblandning som innehåller en blandning av upp till 85 procent denaturerad bränsle etanol) eller använder vanlig blyfri 87 oktan gas. Högre nivåer av oktan behövs inte, och kommer bara att kosta dig mer på pumpen.
2

Undvik aggressiv körning. Snabb acceleration kommer bara göra motorn arbeta hårdare. Enligt Federal Trade Commission (FTC) att du kan förbättra din gas körsträcka på upp till 5 procent genom att helt enkelt stoppa snabb "Jackrabbit" startar och hårda starter, speciellt vid stadskörning.
3

Stäm upp din SUV så behövs. Se till att din Chevy har ren luft-och bränslefilter. Kontrollera och byt ut tändstiften som behövs. FTC hävdar att en väl trimmad motor kan förbättra bränsle körsträcka med i genomsnitt 4 procent. Även om du tar Tahoe terrängkörning och på dammiga vägar, kolla luftfiltret regelbundet.
4

Byt olja vid behov. Smutsig olja orsakar en minskning av motor och bränsleeffektivitet. Tillverkaren rekommenderar Tahoe ägare använder SAE 5W-30 syntetisk olja. Använd inte andra viskositet oljor.
5

Kontrollera däcktrycket varje månad. Under-pumpade hjul orsakar onödig rullmotstånd. Kontrollera också att däcken är i linje. Den bästa tiden att kolla lufttrycket i däcken är när SUV har inte kört mer än en mil. För att ta reda på hur mycket tryck som behövs, har GM lagt en information som etiketten på förarsidans dörr under låset stolpen.
6

Undvik långa perioder av att låta motorn gå på tomgång. Detta inte bara minskar bränsleeffektivitet, skadar det miljön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119241.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.