Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Felsökning av en Ford Expedition som inte startar

När du felsöker en Ford Expedition för en no-start tillstånd, är det första målet att avgöra i vilket system felet ligger. Tittar på problemet ur en teknikers synvinkel är det snabbaste metoden. En tekniker kommer omedelbart gå för de vanligaste problemen först. Möjligheterna är obegränsade när det tas i ett sammanhang - det elektriska systemet, i tändsystemet, bränslesystemet, dator eller komponenter inom sin intressesfär (av vilka det finns många), säkerhet och ett mekaniskt fel i motorn. Saker du behöver
Voltmeter
Code skanner kan i förgasaren renare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera startkretsen. Starter måste ingripa med flexplate kugghjulen och rotera motorn för att det ska börja. Detta händer när nyckeln är i fullt framåt startposition. Om inget ljud hörs när nyckeln är i startläge, har problemet området lokaliserats. Om så inte är fallet och startmotorn fungerar, kan testmetoderna för startmotorn ignoreras.
2

Lyft huven och inspektera batteriet för eventuella oegentligheter, såsom korrosion, lösa eller trasiga terminaler och reparera efter behov. Om något av de problem som skall täckas funnit defekt, reparera och försök startmotorn. Fortsätt bara om problemet inte har åtgärdats.
3

Kontrollera batterispänningen med voltmetern. Anslut den röda voltmeter ledningen till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa polen. Spänningen bör läsa 12,5 till 12,75. Om spänningen är en eller flera volt lägre, är batteriet urladdat eller har en dålig cell. Ladda batteriet och testa igen. Om spänningen stiger till rätt nummer, prova startmotorn en gång genom att ha en medhjälpare vrida om nyckeln för att starta medan du tittar på voltmetern. Om motorn startar eller om den inte gör det, är det viktiga att avläsningen på voltmetern när nyckeln är i början. Om spänningen sjunker till under 10,5 volt, är batteriet dåligt och behöver bytas ut. Om spänningen inte sjunker och motorn startar, kontrollera voltmetern igen. Spänningen ska nu vara 13,8 till 14,5 volt om generatorn är bra. Om spänningen är fel, byt generatorn. Om batterispänningen är korrekt och motorn fortfarande inte försöker starta, är det startmotorkretsen fel.
4

Kontrollera säkringen och reläet i säkringen reläbox på förarens fenderwell. Om säkringen och reläet är OK, kontrollera strömmen till startmotorn solenoid genom att ansluta voltmetern svarta ledningen till en god jord och med den röda ledningen till sondera terminalen där stor diameter röda tråd är fäst på startmotorsolenoiden. Om det inte finns någon spänning, är kabeln mellan solenoiden och batteriet dåligt. Om det finns spänning, drar den lilla kabeln från solenoiden. Sond denna sladdkopplingsdonet som hjälpare vrider nyckeln för att starta. Om det finns spänning, är startmotorn dåligt. Om det inte finns någon spänning, är tändningslåset dåligt.
5

Kontrollera om det finns en dator systemfel genom att vrida nyckeln till körläge när motorn är avstängd. Anslut streckkodsläsare i OBD-porten på vänster undersida rattstången. Tryck på knappen märkt "Läs" och skannern visar några fel koder för de fel den har erkänt. Koden är en bokstav följt av fyra siffror. Brevet anger platsen och siffrorna till felet. Tvärhänvisa koden med tillhörande kod arket och en beskrivning av felet kommer att presenteras. Åtgärda felet och försök igen.
6

Kontrollera bränslesystemet. Öppna tanklocket och ha hjälpare cykeln nyckeln hela vägen på tre sekunder och av i fyra sekunder. Om bränslepumpen inte kan höras, prova ett test för noggrannhet. Avlägsna Luftintaget till spjällhuset. Håll gasreglaget kopplingen öppen. Squirt ett bra skott av förgasaren renare i insugningsröret och försök igen. Om motorn startar och går i några sekunder, har bränslepumpen misslyckades. Om det fortfarande inte startar, kontrollera tändningen.
7

Dra en tändkabeln från ett tändstift. Sätt i kontakten testet gnista och lägg det på intag eller blocket där det kommer vara jordad. Har hjälparen försöker starta motorn och titta på tändstiftet. En bra gnista indikerar ett problem internt i motorn. Ingen gnista betyder tändsystemet är fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119024.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.