Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man tar bort insugningsröret på en Chevy Tahoe

I insugningsröret, som skickar bränslet till tändningen cylindrarna, är monterat på motorn med flera elektriska kontakter. Ta bort en sådan komponent från din Chevy Tahoe är en mycket svår uppgift, och en specialist i förväg rekommenderas starkt. Vad mer kan den exakta processen varierar beroende på år - följande instruktioner är specifika för en 2007-09 modell - och om lastbilen har en V6 eller V8-motor. Saker du behöver
Wrench
insexnyckel
Stora Tänger container
Shop trasor
Flat skruvmejsel
Etiketter
Hylsnyckel
Visa mer Instruktioner
Första steg -. Båda modellerna
1

Koppla bort den negativa batterikabeln
2

Placera en stor behållare under det nedre högra hörnet på kylaren, koppla bort nedre kylarslangen på det området (ta bort klämman slangen våren med tång) och häll motorns kylvätska från slangen in i behållaren.
3

Flytta behållare till en av pluggarna på sidorna av motorblocket och ta bort pluggen med en insexnyckel för att tömma resterande kylvätska. Upprepa för den andra motorblocket plugg.
4

Skruva av locket på bränsle testport, belägen på bränsleledningen, tillsammans med tanklocket. Täck testporten med butik trasor och tryck ventilen inne i hamnen med en skruvmejsel för att avlasta bränsletrycket.
5

Ta luftfilterhuset kanal. Koppla loss slangen luftintag och kylaren slangklämma, lossa alla slangklämmor med en skruvmejsel och lyft kanalen rakt upp. Addera V6 motor
6

Koppla snabbt -Anslut kopplingen som förbinder bränslematningsledningen på bränsleledningen, som ligger nära bränsletanken.
7

Dra de elektriska anslutningarna till grenröret absolut trycksensor (längst upp till höger på insugningsröret ), den EVAP kanistern magnetventil (framför bränsletanken) och spjällhuset (även till höger om grenröret).
8

Markera positionen för varje tändstift tråd och koppla bort kablar från tändspolen pack, dra dem genom boot. Unbolt och ta bort paketet tändspolen med hjälp av en skiftnyckel.
9

Avlägsna EVAP kapseln tube-etikett och koppla slangarna på kapseln vid sina snabbkopplingar och ta bort svärdsmuttern med skiftnyckel .
10

Lossa Värmeslangarna från både insugningsröret och vattenpump och ställ dem åt sidan. Ta bort PCV ventil slang, makten broms slang, kylarslangen från termostaten och vattenpumpen intag slang.
11

Koppla ledningarna från spjällhuset, luftkonditionering koppling, utloppsstyrningens magnetventil , absolut trycksensor, oljetryck sensor och bränsle mätaren kropp, tillsammans med förekommande kabelnät fästen som är i vägen och jordledningen från cylindertoppen till höger baksida.
12

Demontera drivremmen, vrida bulten remspännarens medurs med en sockel och glider av remmen från remskivorna.
13

Lossa och ta bort muttern på servopumpen bakre fästet med en skiftnyckel. Ta bort alla bultar och muttrar från pumpens viktigaste fäste och skjut pumpen framåt för att nå fördelarens framsida bult.
14

Lossa fördelarens nedre bultarna i kvarts varv steg med skiftnyckel tills du kan ta bort dem för hand och sedan ta bort grenröret. Om det behövs, bända upp en gjutning projektion på fördelarens framänden med ett spett för att bryta packningens obligationen. Addera V8 Engine
15

Ta bort luftfiltret bostäder, koppla bort luftmassemätaren elektriska kontakten från huset och dra kåpan rakt upp.
16

Koppla ur batterikabeln och elektriska kontakten från generatorn, sedan skruva isär och ta bort generatorn med en skiftnyckel.

17

Etikett och koppla bort alla kablar som är i vägen för insugningsröret. Lossa alla relaterade sele trotjänare och clips.
18

Dra ur slangen bromsvakuumsensor från bromsservon, slangen från kanistern avluftningsventilen, bränsleledningen från bränslefördelningsröret och PCV slangen från grenröret.
19

Koppla bort alla återstående elektriska anslutningsdon eller vakuum slangar anslutas till fördelaren eller spjällhuset.
20

Unbolt och ta bort insugningsröret, som beskrivs i Avsnitt 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119008.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.