Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Miljöpåverkan av stadsjeepar

Sport Utility Vehicles (SUV) är personbilar byggda på en lätt lastbil chassi. De var enormt populär när bränslekostnader var låg i slutet av 1990 och början av 2000. Miljögrupper har varit kritiska mot stadsjeepar på grund av deras påverkan på miljön. Bränsleeffektivitet

stadsjeepar biljettpris generellt dåligt på bränsleeffektivitet men med införandet av hybrider, är detta förändras. Mercedes Benz ML63 AMG var rankad som den minst bränslesnåla SUV av EPA, i genomsnitt endast 12 mpg i kombinerad stads-och landsvägskörning. Addera luftföroreningar

Eftersom de bränna mer bränsle, stadsjeepar släpper också mer luftföroreningar. Utsläpp av föroreningar vid förbränning av fossila bränslen som bensin bränns bidrar till smog och marknära ozon.
Climate Change

stadsjeepar som alla bilar släpper ut stora mängder koldioxid , den ledande globala uppvärmningen gas. Även bränsleeffektiva Ford Escape Hybrid producerar 5,7 ton koldioxid per år.
Oljeprospektering

Fler stadsjeepar på vägen kan leda till ökad efterfrågan på olja. Oljeprospektering i ekologiskt känsliga områden som Alaskas arktiska eller Kaliforniens kust kan störa ekosystemen eller till och med leda till förödande spill.
Alternatives

biltillverkare nu erbjuda en mängd olika alternativ till stadsjeepar inklusive delningsfilter som är mer likt traditionell stationsvagnar och hybrid stadsjeepar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118910.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.