Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Saturn Vue motorproblem

Saturn Vue gjorde sin debut 2002 som en kompakt, liten bil version av SUV. Saturn Vue erbjuder plats för fem passagerare och 56 kubikfot lastkapacitet, och nya modeller erbjuder onstar täckning och en five-year/100 ,000-milen överförbar drivlina garanti som standard. Även med garantin, men du vill förlänga din motors liv så länge som möjligt. Hålla utkik efter följande problem kan hålla din Saturn Vue operativa och väg-värdig för år. Motorspecifikationer

Saturn Vue finns i tre olika modeller: den XE, vilket är det normala basmodellen, XR, och den röda linjen. Den XE trim modellen erbjuder en bas 2,4-liters V4 motor kopplad till en fyrväxlad automatlåda. Den XE basmotor kan producera £ 160-ft av vridmoment och 164 hästkrafter. Den röda linjen bas motorn är en 3,6-liters V6 producerar £ 248-ft av vridmoment och 257 hästkrafter, kopplad till en sexväxlad automatlåda. XR mid-range-modellen är förenlig med antingen XE eller Red Line motormodell.
2008-2009 Recall

Ta din Saturn Vue till en certifierad Saturn återförsäljare om din Vue tillverkades som antingen 2008 eller 2009 års modell. I september 2008 meddelade Saturn ett återkallande av cirka 45.500 2008 och 2009 Saturn Vues. Återkallelsen startades efter att det upptäcktes att ett fel i en av röret muttrarna orsakade Styrservoolja att läcka in i motorrummet, vilket orsakade en rapporterad fyra mindre bränder utan dödsfall. Den Saturn återförsäljare som du tar med dig 2008 eller 2009 Vue till kommer att kontrollera styrservovätskans nivå, tillsätt mer vätska om det behövs och dra röret muttern.
Bakre Motor Seal Leak

tillbaka den bakre motorn tätningen i din Saturn Vue om du märker olja läcker ut från den bakre passagerarsidan av motorn. En av de vanligast citerade Saturn Vue motorproblem på fordonsindustrin anslagstavlor är en felaktig svansmotor sigill, som ansluter motorn till transmissionen. Kunder som loggar detta klagomål på ConsumerAffairs.com konstatera att läckan började vanligtvis efter 75.000 miles av körning. När den bakre motorn förseglingen bryts och börjar läcka, är det enda alternativet för att få den utbytt, vilket kan kosta några hundra dollar.

Använd en 50 vikt eller tyngre motorolja, eller köper tillsatser olja som kan svälla gummitätningar. Båda dessa förändringar kommer att öka livslängden hos någon av motorerna sälar i din Saturn Vue.
Effektförlust

Håll din Saturn Vue av vägen om du börjar uppleva strömavbrott omedelbart efter service Engine Snart (SES) ljus aktiverar. Detta är ett annat vanligt citerade Saturn Vue motorproblem. Effekt förlust för felaktiga motorer kommer vanligtvis börja efter 50.000 totalt miles och åtföljs ofta av ett gnisslande ljud som börjar inträffa några veckor före starten av motorhaveri.

Kontakta din statens Institutionen för motorfordon och be dem om lagar statliga Citron, som ofta är den bästa utvägen för konsumenter som äger dåligt tillverkade bilar. Många kunder upplever detta problem effektförlust har funnit att tjänsten, inklusive flera reservdelar, inte kommer att åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118824.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.