Kan en mindre Turbo Gör mer makt än en Big One?

Storleken och specifikationer för ett fordons turboladdare dikteras av motorns egenskaper. Det är inte så att en större turbo alltid kommer att göra mer makt. Ibland mindre turboaggregat är en bättre passform för en motor för att producera den mest hästkrafter. Slagvolym

Den viktigaste faktorn för din turbo bilens hästkrafter är själva motorn. Mindre cylindervolym motorer ofta passar med mindre turboladdare, som större turbos kräver mycket mer avgastrycket till spolen. Genom att analysera motorns slagvolym och avgastryck, en mindre turbo kan monteras på en motor för att ge det en bredare effekt band med mer mellanregister vridmoment i jämförelse med en stor turbo.
Motoregenskaper

Många andra motoregenskaper har en viktig roll i antalet hästkrafter som produceras av en turboladdare, i synnerhet intag temperatur och kolvens komprimering. En större turbo kan producera ett varmare laddad luft än en mindre enhet. Vissa fordon är helt enkelt kommer att prestera bättre med små turboaggregat på grund av det faktum att de kan kyla laddad luft och motorutrymmet mer effektivt. Dessutom, ju högre en motors kompression, desto mindre turbotryck det kommer att behöva producera hästkrafter, även om det också kommer att vara mindre tillförlitliga än en korrekt byggd låg kompression turbomotor.
Turbo Kännetecken

många faktorer, bortsett från storleken, bidra till att avgöra en turboladdare ultimata prestanda. Mer komplexa spolen och flödesegenskaper också måste beaktas. En mindre turbo som spolar snabbt och flyter bäst i din motorns toppeffekt varvtalsområde kan göra mer effekt än en mindre effektiv stor turbo. Addera Tuning

viktigaste faktor i alla moderna fordonets prestanda är motorns tuning. Utan ordentlig tuning, är en turboladdad motor särskilt utsatta för dålig prestanda och tillförlitlighet. Som sådan, en riktigt avstämd liten turbo nästan säkert kommer att göra mer makt än en dåligt trimmad större enhet, samtidigt som de är mycket mer tillförlitliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140195.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.