Information om Nissan Skyline Cars

Inget fordon bär Skyline namn har någonsin blivit officiellt erbjudas till försäljning i USA. Dock var det V35 Skyline säljs som Infiniti G35 i USA under 2000-talet, och 2009 Nissan GT-R är den andliga uppföljaren till Skyline namnet. Origins

första Skyline, Skyline ALS1, infördes 1957 och produceras av Prince Motor Company. Skyline ALS1 lade ritningen för en av de äldsta namnskyltar i historien. Den hade en bakhjulsdriven plattform och en radmotor design. Skyline namnskylten skulle fortsätta efter prins Motor Companys samgående med Nissan-Datsun 1966.
R-serien

Nissan började använda R3x namnge systemet med släpp av R30 1981. Varje senare övergång skulle lägga en till det sista numret - den tredje i serien skulle namnges R32 1989. R32 Skyline såg legenden om denna namnskylten växa i prestanda kretsar, eftersom bilen behållit sin bakhjulsdrivna plattform trots att bilindustrin var inriktad producera front-hjulsdrivna fordon under denna tid.


Nissan GT-R

Nissan GT-R inte bär Skyline namn på några marknader, men det bär GT-R beteckning som användes för år för att beteckna högpresterande utföranden av Skyline. GT-R fastnar på bakhjulsdrift, rak cylinder design som blev varumärket för Skyline i årtionden, vilket bär facklan för märkskylt för den globala marknaden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139423.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.