Vad är en växelväljarstång Transmission?

Bil sändningar sänder, lämpligt nog, den roterande kraften från motorn till hjulen på bilen. Gears används för att justera rotationshastigheten hos hjulen i förhållande till rotationshastigheten hos motorn. Utväxlingar bestämma antalet gånger motorn kommer att snurra för varje rotation av hjulen (till exempel en 10-till-1-förhållande kommer att snurra hjulen en gång för varje 10 gånger motorn roterar). Växelväljarstång Transmission

Ford Motor Company har utformat en särskild sexväxlad växellåda som ger enkel växling från en automatisk växellåda med bränsleekonomi och acceleration av en manuell växellåda och parade den med sin 3,5-liters EconoBoost motor. Transmissionen och motorn är konstruerad för att fungera tillsammans för att ge optimal prestanda och effektivitet.
Växelväljarstång Manual

Ford har anställt en manuell väljare läge som gör det möjligt för föraren att avgöra om att växla upp eller ner i kugghjulen. Att skjuta en uppväxling tillåter föraren att linda motorn till högre varv per minut (rpm) innan växling så att mer acceleration genereras vid optimala varvtalsområdet av motorn innan man övergår till nästa högre växel.

Shift by Wire

automatiska manuella systemet ersätter gränssnitten kopplingspedal med elektroniska ställdon som släpper kopplingen och ändra växlarna snabbare och mer effektivt än vad som är mänskligt möjligt.

Paddle Shifting

Paddla växling används i stor omfattning i biltävlingar och har gjort sin väg till bruksbil med Fords paddla skift gränssnitt för växelväljarstång systemet. Dra tillbaka på paddeln (mot bröstet och bort från instrumentpanelen) växlar bilen till en högre växel, driva på paddeln växlar bilen ner till en lägre växel. Placeringen på ratten låter förarna att hålla händerna på ratten samtidigt flytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140164.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.