Den '85 Honda Prelude SI specifikation

Honda Prelude 2.0 Si byggdes och såldes 1985 men det var faktiskt betecknas som en 1986 års modell fordonet. Den 2,0 SI är en sport kompakt coupé från Honda Motor Company. Den sportiga Si överträffade de tack bas Förspel till dess 2,0-liters, bränsleinsprutning motor. Bränsleinsprutning var ny i Prelude linjen och finns bara på denna större motor. Den Prelude Si var placerad för att konkurrera med Toyota Celica och Volkswagen GTI i den blomstrande nya sporten kompakta marknaden. Även om det inte var länge på makten, höll sin snärtiga hantering från ett sofistikerat fjädringssystem den konkurrenskraftig. Motor

Innan 2.0 Si infördes använde Honda Prelude en förgasarmotorer. Det nya bränslet sprutas modellen var högt på teknik, även om den inte erbjuder mycket av en effekt bula över standard 1,8-liters. Den B20A motor som finns i 2.0 Si har 16 ventiler, en borrning och slaglängd på 3,19-by-3.74 inches och en 8,8-till-1 kompressionsförhållande. Uteffekten är 10 hästkrafter mer än basen bilen, sammanlagt 110 hästkrafter vid 5.500 rpm och 114 foot-pounds av vridmoment vid 4.500 rpm.
Drivlina och chassi

motor på Prelude 2.0 Si ligger i fronten och fordonet använder en framhjulsdriven konfiguration. En fem-växlad manuell växellåda är standard, och köpare kan välja en fyra-växlad automatlåda. Upphängningssystemet har en dubbla triangellänkar i fram och bak. Även okonventionella för massmarknad bilar i sin dag, blev denna konfiguration en viktig funktion på många Honda bilar under de följande åren. Hjulen på Prelude 2.0 Si åtgärd 13 inches och är förpackade i 185/70R13 däck med en H rating.
Styling och Exteriör

1985 modellen år var det tredje året för den andra generationens Prelude bil, en modell större och mer kilformad än sin föregångare. Bilens styling uppgraderades till en mer sportig status med reviderade karossens färg, bakre skärmkanterna och unika lättmetallfälgar. Den Prelude Si är något längre än basmodellen, med yttermått mäter 172 inches i längd, 66.9 tum i bredd och 51 inches i höjd. Si har en 96,5-tums hjulbas och dess tjänstevikt är 2,410 pounds. Bränsletanken rymmer 15,7 liter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140149.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.