Hur man avkoda en Chevrolet Camaro VIN

En VIN är en Vehicle Identification Number som ska tilldelas varje fordon för Department of Transportation att behålla ägandet information. Avkoda en Chevrolet Camaro VIN kan göras genom att placera VIN-nummer och översätta de siffror och tecken som tilldelats din Camaro. VIN kommer att ge information om initial produktion och försäljning, tidigare skador, tidigare ägare, och kan användas för att uppskatta detaljhandeln bokfört värde. Instruktioner
1

Lokalisera stämplade plattan med siffror och tecken på förarsidan av Camaro på instrumentbrädan på den nedre delen av vindrutan. Detta är Camaros VIN. Om du inte kan hitta VIN på vindrutan, titta på insidan av förarsidans dörr stolpen.
2

Skriv ner VIN precis som det är stämplat på Camaro. Varje karaktär och antalet kommer att förse dig med identifierande information om Camaro.
3

Titta på det första tecknet i sekvensen. Denna siffra eller bokstav berättar det land där Camaro tillverkades. Till exempel, om den Camaro har tillverkats i USA, kommer det första tecknet vara en "1" eller en "4." Om Camaro tillverkades i Kanada, kommer det första tecknet vara en "2."
4

Titta på andra tecknet i sekvensen. Om Camaro är en 1981 till en aktuell modell, bör denna karaktär vara ett "G" som identifierar General Motors som tillverkare. För en 1972-1980 Camaro, kommer den första siffran är en "1" som identifierar General Motors som tillverkaren. Den andra siffran för 1972 genom 1979-modellen kommer att vara en "Q" som identifierar Camaro som gör. På en 1980 modell, kommer den andra siffran vara "P" som identifierar Camaro som gör. Om du har en 1973-1979 Camaro LT eller en 1979-1980 Camaro Berlinetta, den andra siffran kommer att vara "S."
5

Titta på det tredje tecknet i sekvensen. Den representerar den typ av fordon eller division för tillverkning. Om du har en 1981 till nuvarande modellen Camaro, bör denna karaktär vara en "1" som identifierar Chevrolet som division för tillverkning. Om du har en 1972-1980 Camaro, tredje och fjärde tecken att identifiera kroppen stil, såsom en "87" för Sport Coupe.
6

Titta på den fjärde till åttonde tecknet i sekvensen. Dessa tecken ger ytterligare identifierande information om Camaro som "F" i den fjärde sekvensen identifierar F-Kaross, "P" i femte sekvens som identifierar fordonet som en Camaro, "2" i sjätte sekvens som identifierar fordonet som en två-dörrars halvkombi coupe, "2" i sjunde sekvens som identifierar manuell säkerhetsbälten som fasthållningsanordningen,. och "G" i åttonde sekvens som identifierar en 5,7-liters V8-motor
7

Titta på det nionde tecknet i sekvensen. Det är en kontrollsiffra som togs i bruk 1981 för att validera ursprungliga ägande och få en korrekt transkription av VIN.
8

Titta på 10th tecknet i sekvensen. Denna karaktär identifierar årsmodell av Camaro. Till exempel, om du har en 2002 Chevy Camaro, kommer den 10: e tecknet vara "2." Om du har en 1999 Chevy Camaro, kommer den 10: e tecknet vara "X."
9

Titta på 11th tecknet i sekvensen. Denna karaktär representerar monteringsfabrik där Camaro byggdes.
10

Titta på 12th genom 17th tecken i sekvensen. Dessa sista tecknen lämnades att identifiera en Camaro från liknande fordon byggda i samma fabrik på samma gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139624.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.