Mazda 2.5 DISI Specifikationer

Mazda 2.5 DISI motor är gjord för två typer av Mazda bilar: Mazda Axela och Mazda Atenza. Mazda Axela är en kompakt bil infördes 2004 för att ersätta Mazda Familia, och utanför Japan är det som kallas Mazda3. Mazda Atenza, även känd som Mazda6 utanför Japan, är en medelstor bil som har gjorts sedan 2002. Liter och tändningssystem

Mazda 2.5 DISI är en 2,5-liters motor som använder en direkt injektion tändningssystem (DISI). En direkt tändsystem använder bensin och är en variant av bränsleinsprutningssystem. DISI används i två-och fyrtaktsmotorer (Mazda DISI är en tvåtaktsmotor). DISI fungerar genom att injicera kraftigt trycksatt bensin med användning av en gemensam linje rail bränsle in i förbränningskammaren för varje cylinder. Denna typ av insprutningssystem förbättrar bränsleekonomin och minskar utsläppen jämfört med multi-point bränsleinsprutning.
Hästkrafter och bränsleeffektivitet

Mazda 2.5 DISI motorn kan producera en maximal effekt på 168 hästkrafter, eller 125 kilowatt. Den direktinsprutning tändningssystem tillåter Mazda 2.5 DISI att ha en respektabel bränsleeffektivitet 34 mpg, eller 54,7 km. Observera att dessa siffror är baserade på tester görs av 2007 års europeiska Mazda6 2,5-liters bensinmotor.
Cylindervolym, Bore, Stroke och kompressionsförhållande

Mazda Axela s och Mazda Atenza s 2,5-liters motor har en cylindervolym på 2488 kubikcentimeter. Den använder ett hål som mäter 89 mm, eller 3,5 inches, och en stroke som mäter 100 mm, eller 3.94 inches. Den kompressionsförhållande Mazda 2.5 DISI motorn är 9.7:1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140128.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.