1966 Plymouth Barracuda specifikation

Barracuda hade otur i av Plymouth bara ett par veckor före Ford introducerade Mustang. Mustangen stal mycket av Barracuda är åska, men Plymouth inte överge bilen. Den Barracuda stannade i produktion förrän 1970 energikrisen effektivt tvingade bilen ur produktion efter 1974. 1966-serien är en del av den första vågen av barracuda, innan bilen var omgjorda med en ny front och cola-flaska kropp. Body

Första generationens Barracudor var baserade på Plymouth Valiant A-kropp. Den 1966 Barracuda hade en fastback utformning, och höll den unika wrap-around bakrutan erbjuds på bilen sedan början. Denna bakre fönstren var en verkligt fantastisk funktion. Enligt en artikel av Paul Niedermeyer på webbplatsen Sanningen om bilar, var Barracuda s bakrutan den största biten av bilglas ännu produceras. Den wrap-around fönster, kombinerat med kombi, gjord för ett lastutrymme på 7 meter. 1966 bil kom med några unika egenskaper i sin egen. Barracuda fisk emblem sattes till kroppen för första gången, och 1966 modellen hade också rundare fendrar, stor stötfångare och en ost-rivjärn grill samt blinkers formade som hajfenor. Den 1966 Barracuda var tillgänglig som en hardtop och som Formula S alternativet paketet.
Motor

Barracuda ägarna hade deras val av tre motorer till sina 1966 bilar. Standard var 225 vinkling sex motor med 145 hästkrafter. Den lutande sex var inte en flashig racing motor men kända för att vara hållbara och tillförlitliga. Du kan också beställa en 273 kubiktum V-8 motor med 180 hästkrafter och en två-fat insugningsröret och en två-FAT förgasare. Standard på alla Barracudas var en tre-växlad manuell växellåda, men du kan byta ut det här för en Torque Flite automatisk eller en golvmonterad fyra-växlad manuell med Hurst Competition koppling, endast i kombination med 225 - eller 273-kubik tums motorer. Du kan också beställa Formula S-paketet, som var utrustad med en 273 V-8 med 235 hästkrafter.
Formula S Package

Formula S paketet infördes först 1965. 1966 Formula S gav extra kraft i form av 273 Commando motor och även erbjuds trumma eller skivbromsar, Goodyear Blue Streak däck racing och aluminium 16-till-1 Quick Ratio manuell styrning eller tillval gjutjärn 16-till-1 servostyrning . Formeln S erbjöd också ditt val av en fyra-växlad manuell växellåda eller en tre-växlad automatlåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139126.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.