Hur man läser en Pontiac VIN-nummer

En Vehicle Identification Number (VIN) tilldelas varje fordon i världen. Före 1981 var VIN tilldela systemet för bilar olika för varje bilmodell och tillverkare. Men senare, var ett standardiserat system för tilldelning av vins girighet på och antogs av fordonstillverkare, däribland General Motors (Pontiac division). Vins består av 17 siffror, som vardera ger en viss del av informationen om fordonet. Instruktioner
en

Hitta FIN-plåten på fordonet. Vanligtvis är den monterad på bilens instrumentbräda på vänster sida om ratten.
2

dechiffrera de tre första tecknen i koden för att bestämma tillverkningslandet av fordonet. Om fordonet har tillverkats i USA, kommer dessa tecken troligen vara "1G2" eller "GY2." Om det har tillverkats i Mexiko, Kanada eller Australien, kommer tecknen sannolikt vara "3G2, "" 2G2 "eller" 6G2, "resp.
3

Läs fjärde och femte tecknet. Dessa tecken representerar Pontiac serien av fordonet. I ett nötskal, visar det fjärde tecknet fordonet familjen, till exempel "F" för Firebird-serien, "H" för Bonneville-serien, "N" för Grand AM-serien och "S" för Vibe-serien.

4

Läs det sjätte tecknet för bestämning av bilens kaross. Till exempel "1" är en tvådörrars coupe, "5" är en fyra-dörrars sedan, "3" är en två-dörrars cabriolet, "6" är en fyra-dörrars halvkombi och "9" är en fyra-dörrars stationsvagn.
5

Läs det sjunde tecknet. Detta motsvarar fordonets bältessystem. Till exempel, "1" är för ett aktivt säkerhetsbälte systemet, "2" är för två-framsätet krockkuddar, "3" är för förarsidans airbag, "4" är för två framsätet krockkuddar och drivrutin-sidokrockkuddar, och så vidare. Den åttonde tecknet representerar storleken och typen av fordonets motor.
6

Ignorera den 9: e tecknet i koden. Detta motsvarar inte något särskilt, utan det är bara en "kontrollsiffra" som möjligt för tillverkare att säkerställa att VIN är inte skumma
7

Notera den 10: e tecknet för bestämning av fordonets ". s tillverkning år. Fordon tillverkade mellan 2001 och 2009 använda numeriska tecken, som "3" för 2003 och "4" för 2004, medan mellan 1981 och 2000, var ett brev som används, till exempel, "P" för 1993, "R & rdquo , för 1994 och så vidare
8

Läs 11th tecknet för bestämning av monteringsfabriken där fordonet tillverkas.. Till exempel, "2" är för Sainte-Theres Quebec, "D" är för Doraville GA, "N" är för Norwood, Ohio, och så vidare.
9

Läs 12th till 17 tecken för att avgöra fordonets produktion sekvens. Sekvensen börjar med 100001 för det första fordonet i serien, och räknar uppåt för varje nytt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138634.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.