1969 Jaguar XKE Carb Specifikationer

Den 1969 Jaguar XK-E var en del av en mycket framgångsrik rad av bilar tillverkade i Storbritannien och USA 1961-1975. Denna serie var en omedelbar och varaktig hit på grund av dess relativt överkomligt pris och elegant utseende. Det lyxiga sportbil har manuell växellåda och körs på bensin tankas med två förgasare. Det ursprungliga e-serien hade mekaniska problem, men vid 1969 de var löst. Motor

XK-E har en 4,2 L motor med dubbla överliggande kamaxlar (DOHC). Jaguar började använda DOHC motorns i alla sina fordon med början i slutet av 1940-talet. Denna typ av motor har flera ventiler per cylinder som översätts till ökad makt. Motorn har sex cylindrar. Den hästkrafter är 246, vilket gör den i stånd att höga hastigheter och snabb acceleration. Den kompressionsförhållandet är 9,0:1. Blocket är gjutjärn och huvudet är aluminium.
Prestanda

XK-E har en toppfart på 138 km /h och kan gå från noll till sextio i 7.2 sekunder. Detta är imponerande snabb acceleration även med dagens mått. Bilen har bakhjulsdrift och en vändradie på 39,8 meter. Vid den tiden kom ut, var det en av de snabbaste bilarna på marknaden.
Mätningar

Jaguar XK-E har en tomvikt på 2910 £. Kroppen är 175.3 inches i längd, 65,2 inches i bredd och 48,1 inches hög. Hjulbasen är 96 inches. När E-serien visades först i 1961, var de dimensioner och konstruktion av kroppen annorlunda än alla tidigare modeller. Kroppen designen förändrats gradvis från 1961-1969 och viktökning, men måtten var likartad.
Bromsar och fjädring

1969 XK-E: s bromssystem presenterade fyra Navkapslar. De bakre skivorna är inombords. Den främre hjulupphängningen har A-armar av olika längd, barer torsion och stötar rör, som tjänar till att jämna ut ride och absorbera vibrationer. Bakfjädringen funktioner länkarmar med spole chocker och en krängningshämmare för ökad säkerhet i linje med den ökade fokuseringen på krocksäkerhet som inleddes med 1967 års modeller.
1969 Modell

1969-modellen är urskiljbar genom dess öppna strålkastare och wrap-runt stötfångaren. Denna modell presenterade också införandet av ett bättre kylsystem som innefattar två fläktar. Senare var bilarna görs för att uppfylla amerikanska kraschen och utsläppsnormer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140046.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.