Mazda Rx8 specifikation

Mazda RX-8 är en sportbil känd för att vara den enda bil som säljs i USA med en roterande motor, som av 2010. RX-8 använder en två-plus-två kabinkonfiguration. Det är tekniskt en fyra Dörrar, men de bakre dörrarna inte öppnas konventionellt. Istället öppnar de efterblivna, liknar dörrarna finns på en förlängd hytt pickup. Dessa dörrar är ibland bekant som "självmord dörrar." Powertrain Specs

Mazda RX-8 är endast tillgänglig med en motor: a 1.3L två-rotor roterande motor. Den roterande motorn är unikt i den moderna bilmarknaden eftersom den använder inga kolvar, i själva verket har det endast tre rörliga delar. Det fungerar ungefär som en turbin eller helikopter motor. En sexväxlad automatlåda är standard på RX-8, men en sexväxlad manuell växellåda är tillgänglig.
Performance Specs

Edmunds.com testade 2010 Mazda RX-8 och fann att accelerera till 60 miles per timme i ca 7 sekunder, men "Car and Driver" tidningen testat RX-8 redan 2004 och spelade in en 0 Till 60 acceleration på 5,9 sekunder. RX-8: s roterande motorn ger 232 hästkrafter när den är utrustad med manuell växellåda. När utrustad med en automatisk växellåda, faller hästkrafter till 212.
Exterior Specs

RX-8 har en 106,4-tums hjulbas men dess totallängd är 175,6 inches. Dess Markfrigången är ganska låg på 4,7 inches. Dess totala bredd är 69,7 inches, men dess höjd är bara 52,8 inches, vilket bidrar till dess sportbil styling. Enligt Edmunds.com, "har utseendet av en ras-trimmad sportbil." RX-8 RX-8 rider på antingen 18-tums eller 19-tums hjul, beroende på hur fordonet är konfigurerad. Addera Interiör Specs

RX-8 ger 38,2 inches av utrymme för förare och framsätespassagerare, det ger 36,8 inches av utrymme för baksätespassagerarna. När utrustad med tillvalet moonroof, faller den fria höjden till 36,7-inches i fronten och 36,5 inches i baksätet.
Fuel Economy Specs

RX-8 bränsle ekonomi Betyget är 16 miles per gallon i staden och 23 miles per gallon på motorvägen, när fordonet är utrustat med manuell växellåda. Om den har automatlåda, förbättrar körsträcka på motorvägen till 23 och stadens miles per gallon rating förblir densamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139441.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.