2001 Porsche 996 Turbo specifikation

Porsche har länge setts som en av de finaste sportbilar på vägarna och för högt trimmad ingenjörskonst. Enligt Högsta hastighet, har filosofi Porsche har alltid varit att utveckla avancerade racing maskiner och sedan justera dem för vägen, inte tvärtom. Med Porsche 996, även känd som GT2, har de gjort just detta. Under 2001 uppgraderade Porsche motorn i deras redan världsberömda 911 Carrera Turbo för att skapa denna street-legal racerbil. Motorspecifikationer

Som nämnts, 2001 Porsche 996 Turbo är i grunden en racerbil som har modifierats precis tillräckligt för att göra det Street Legal. Så dess motor rymmer en jättestor mängd ström med en vattenkyld, twin-turbo, platt-6 med 462 hästkrafter och ett deplacement på 3600 kubikcentimeter. På grund av att det är en high-end sportbil, inte bara är det en bakhjulsdriven bil, men också att motorn är placerad i den bakre delen av bilen, vilket ger mycket mer makt som det driver sig själv på vägen.
Prestandaspecifikationer

twin turbo motor och lätta chassit på 2001 Porsche 996 Turbo skapar racerbil-liknande prestanda som dessa sportbilar är hyllade för. Den 996 Turbo har en toppfart på 195,7 miles per timme och en noll-till-sextio tid på 4 sekunder blankt. Noll till 100 tiden är 9.1 sekunder och 996 Turbo s fjärdedel mil är 12,3 sekunder på 116 miles per timme.
Chassis Specifikationer

chassi 2001 Porsche 996 Turbo är lätt och flexibel, vilket gör sportbil både smidig och flexibel som den driver med otroligt höga hastigheter. Med en vikt på 3,147 pounds, har 996 en låg, tung tyngdpunkt som gör det möjligt att gripa vägen bättre än de flesta andra sportbilar, även andra modeller av Porsche. Bilens chassi har också en McPherson fjäderben fram och tävlings beprövad, hjälpram monterad bak fjädring med en speciell fjäder och dämpare konfiguration. Detta säkerställer optimal dragkraft på en mängd olika vägytor. Den främre och bakre suspension av 996 Turbo har också förbättrats från andra modeller av Porsche, så att den kan utrustas med racing däck, enligt toppfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139743.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.