1999 Pontiac Grand Am GT Performance Specs

Sedan 1973 har Pontiac Grand Am gått igenom många förändringar. Det var först en midsize bil, senare en kompakt bil. Det avbröts och sedan återutsättas, ersätter Pontiac Phoenix 1985. Från 1992 till 1999 låg den stilen relativt oförändrad. Men 1999 erbjuds två olika Grand Am modeller, SE och GT. Deras skillnaderna var relativt små i antal, men betydande i fråga om prestanda. Transmission och motor

1999 Grand Am GT presenterade en fyrväxlad, elektroniskt styrd automatlåda med överväxel. Den hade också ett järn blocket, tryckstången 3,4-liters V6-motor som kan gå från 0 till 60 mph på 7,7 sekunder. Motorn var i princip samma som dess mindre resultatinriktad syster, Grand Am SE. Mindre variationer, men menade att det kunde skryta ytterligare fem hästkrafter och ytterligare 10 foot-pounds av vridmoment. En av dessa varianter var "Ram-Air" induktion.
"Ram-Air" Induction

"Ram-Air" induktion infördes i Pontiac muskel bilar av 1960-talet med tanken att kall luft från utsidan av bilen är bättre för motorn än den unkna luften under huven. Detta, i sin tur, ökar prestandan, vilket visar sig sant med skillnaderna mellan SE och GT. Förutom den "Ram-Air" induktion i 1999 Grand Am GT, hjälpte det låga avgassystemet öka bilens prestanda med 170 hästkrafter och 205 vid 4.000 vridmoment.
Ytterligare specifikationer

1999 Grand Am GT hade också en resultatinriktad axel ratio, fyrhjuliga låsningsfria bromsar och styvare fjädring. Det har haft en bränsleekonomi av 20 mph i staden och 28 km /h på motorvägen. Bränsletanken höll 15,2 liter bensin, och använde vanlig blyfri 87 oktan gas. GT kom in både en sedan och en coupe, och denna sportiga lilla bil erbjuds yttre personlighet från sina katter-eye strålkastarna till den bakre vingen på baksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139675.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.