DSM Turbo Information

The Diamond Star Motors (DSM) Corporation var ett joint venture mellan Mitsubishi och Chrysler som verkade föds upp för succé från dag ett. När den först lanserades 1985, väckte DSM japansk teknik och byggkvalitet till marknadsföring och distribution ångvält som var Chrysler. Även kortlivade, väckte DSM till USA en vision och arv av turboladdade makt som lever på i dag. Historia

I mitten av 1980-talet Chrysler var rider högt på sin K-bil framgång, och var ute efter att utöka sitt sortiment. De hade återförsäljarnätet på plats, men var kort om tekniska personal och produktion. Mitsubishi hade varit ett kraftpaket tung utrustning tillverkare i Japan i nästan ett sekel, men deras Automotive Division saknade stordriftsfördelar och nätverk för att slå någon verklig vinst. De ingick ett förbund som kallas DSM 1985. Satsningen var faktiskt välsignad av en Shinto präst vid en ceremoni utanför DSM: s första fabrik i Normal, Illinois. De första bilarna drabbas utställningslokaler 1988.
Applications

Även Chrysler sålde sin andel i DSM 1995, levde företaget i ytterligare 10 år. Under sin 17 år livslängd, producerade DSM ett antal turboladdade bilar, inklusive Mitsubishi Eclipse /Eagle Talon /Plymouth Laser (alla variationer på samma chassi), Mitsubishi 3000GT/Dodge Stealth, Mitsubishi Mirage /Lancer och Galant VR- 4. The Mirage skulle så småningom skilda vägar med sin Lancer bror, som snart skulle komma att bli den legendariska Lancer Evolution.
Mindre kända motorer

DSM används tre olika motorer, men bara man skulle gå vidare till en verklig, varaktig berömmelse. Den minst kända är Astron serie motorn (även känd som 4G5), en 145 hästkrafter enhet används endast i Galant under DSM åren. Den 204 hästkrafter 4G9 motorn gick i produktion 1991, men såg inte användning i USA i någon DSM bil. Nästan utan undantag, fick alla turbo DSM bilar i USA vad som senare skulle bli känd som en av de största motorerna genom tiderna.
4G63

4G63 var del av Mitsubishis Sirius familj, och har nästan blivit synonymt med DSM prestanda över hela världen. De 4G63 var bara 1,987 cc i förskjutning, men görs upp för sin ringa storlek med en stor turbo, sofistikerad teknik och en av de starkaste fyrcylindriga motorblock som någonsin producerats. Fram till 2007 var 4G63 den enda motor som erbjuds i Mitsubishi Evolution. Även den "muntligt avtal" bland japanska tillverkare begränsad hästkrafter utgång till ynka 271 i lager form var 4G63 riktiga telefonkort sin enorma potential och dess enkla modifikation bakgård tuners.
Potential

Med lite mer än en billig manuell boost boost controller, kan nästan alla 4G63 se hästkrafter nivåer över 310 hästkrafter och nästan 350 med nya injektorer, en dator re-tune och nya kameror. Med en ny vevaxel, är stavarna och kolvar beståndet blocket kan hantera mer än 1.000 hästkrafter på 100 oktan race gas. Med en Boeing-sized turbo, en eftermarknad blocket och ett slagskepp fulla av kontanter, 1.500-plus hästkrafter är genomförbart med 4G63.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138621.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.