1969 Karmann Ghia specifikation

The Karmann-Ghia Volkswagen representerar båda ändarna av förhållandet mellan bilen och samhället. Å ena sidan gör Volkswagen billiga, hållbara bilar för massorna. Å andra Karmann-Ghia hantverk handgjorda, utsökta bilkarosser. Sätt två tillsammans och Volkswagen Karmann-Ghia rullar av monteringsbandet. Grunderna

Bilen mäter 163 inches från stötfångare till stötfångare, 64.3-inches bred och 52-inches hög. Den väger £ 1852. Volkswagen använde sin enklaste motor, ram och drivlina från dess mest grundläggande bil, typ 1. Motorn har fyra cylindrar, är boxermotor och luftkyld, med stötstänger och två ventiler per cylinder. Det tränger 1,493 kubikcentimeter och producerar 53 hästkrafter vid 4200 rpm och 78 ft-lbs. av vridmoment vid 2000 rpm. Bränsle /luft-blandningen matas genom en Solex ett fat förgasare. Motorn driver Ghia 0-60 i 27 graciösa, men plågsamt långsamma sekunder. Det har sagts att om en bil ser lika bra ut som den Ghia, det borde röra sig i maklig takt så att folk kan titta på det.
Historia

1955 accepterade Heinz Nordoff, chef för Volkswagen, ett förslag från Wilhelm Karmann, chef GmbH Coachworks, och Carrozzeria Ghia, en bilkaross designer och tillverkare, för att sätta den ödmjuka Type 1 Volkswagen ram och motor tillsammans med en färdig hand-byggd kropp av Karmann och Ghia. Volkswagen producerade och sålde den i USA från 1955 till 1974. Karmann-Ghia gjorde nästan inga förändringar under hela existensen av bilen, ändra bara huvudet-och bakljus, stötfångare och sido luftventiler. Volkswagen sålde 340.000 kupéer och 81.000 konvertibler under den tiden.
Den extra Body

Karmann-Ghia gjorde inte mer än 120 karosser per dag. Var och en nödvändiga mänskliga händer för att forma fendrar, huva och dörrkarmar och svetsa ihop dem. Vindrutan och bakre däck krävs 16 arbetare med smält engelsk tenn och en bokträ hand-verktyg för att slutföra. Karmann-Ghia målade varje färdig kropp med zinkfosfat rostskyddsfärgen sedan doppade hela bilen i mer rostskyddsfärgen att se till att alla ytor var täckta. Företaget besprutas underull över bilens pan innan handen sprutar ett tredje skikt av färg på undersidan. Det följde det med ett skikt av färg-primer och en emalj färgskikt för hela bilen. Bilarna bakades fyra gånger och hand slipas tre gånger innan de ansågs lämpligt att släppa. De hand-vadderad, hand-monterade och handsydda tops för konvertiblerna tog två män fyra timmar vardera.
Mekaniska Förändringar 1969

Volkswagen erbjöd en automatisk stick skifta 1969. Käppen var i den vanliga positionen, men det fanns ingen kopplingspedal. När föraren rörde käppen, var kopplingen automatiskt ur, föraren valt en annan växel och kopplingen inkopplad så snart föraren tog bort hans hand från pinnen. Volkswagen erbjuder inte en traditionell automatlåda. Volkswagens använde en enkel swing axel fram till 1969. En swing axel svänger upp och ner med differentialen som pivot punkten. Den ersattes med dubbelt förbundna bakaxlar och semi-släpande armar i ungefär samma geometri som moderna bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139157.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.