Specifikationer för 2001 års Corvette Z06

2001 års Z06 Corvette tar sitt namn från den ursprungliga Z06, som först dök upp i 1963. Då en del av Corvette femte generationen, var 2001 Z06 snabbast produktionen Corvette någonsin. Femte generationens Corvetter hade en ny kropp stil och en helt annan motor än den föregående generationen. Liksom 1963-modellen, det var race-klar ur utställningslokalen. Z06 byggdes för prestanda entusiaster och konkurrera med mer avancerade sportbilar. Motor och växellåda

Z06 får sin ström från LS6 motorn, en modifierad LS1 som används i Corvette kupéer och cabrioleter. Den LS6 är en 5,7-liters, helt i aluminium V-8 som levererar 385 hästkrafter och 385 £-fötter vridmoment. Testad med sexväxlad växellåda, unik för Z06, gjorde till 0 till 60 mph på fyra sekunder, inkvartera milen på 12.6 sekunder och hade en toppfart på 171 mph. Z06 var också tillgänglig med en fyrväxlad, automatisk växellåda. Hästkrafter och toppar vridmoment 400 rpm högre än Corvette kupéer, vilket innebär att makten kommer förr, vilket ökar accelerationen. Z06, 2001, fick 19 miles till gallon i staden och 28 på motorvägen.
Fjädring och Hantering
Vettes

Z06 är kapplöpningsbanan-ready och innebar som skall drivas. Detta är uppenbart i och på grund av avstängning. År 2001 var alla Corvetter utrustade med andra generationens Active hanteringssystem. Detta system utnyttjar ombord sensorer mäter inflytande av den bakre änden och ingriper antispinnsystemet och låsningsfria bromsar, för att hjälpa föraren att återfå kontrollen. Detta system fungerar även när en förare är överkompensation. Systemet är inte alltför känslig, så det fortfarande gör mer aggressiv körning, utan att ingripa. Den konkurrensutsatta läget kan föraren att stänga av systemet traction control och ta mer kontroll över bilen. Den fyrhjuliga oberoende fjädring, också unikt för Z06, bredare fälgar och högpresterande däck tillåter kraften i Z06 användas till fullo.
Interiör

lädersäten, i antingen svart eller röd-svart, har mer sida stoppning för att hålla föraren fast rotad vid kurvtagning. Liksom alla Corvetter, sätena är låg, vilket gör det svårt att komma in och ut. Förarsätet är makt justerbar, medan passagerarsätet är manuell. Korvetter är ökända för sin brist på utrymme, och Z06 är hårdare än de flesta. Det har ungefär hälften lastutrymmet i Coupe, med endast 13,3 cubic inches. Benutrymme är 42.7 inches och höjd är 37,9 inches. Främre krockkuddar var standard, men sidan och huvudet krockkuddar fanns inte tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139490.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.