82 Camaro Specifikationer

Den 1982 Chevrolet Camaro var en del av den tredje generationen av varumärket. Kommer i hälarna på den andra generationens Camaro, som samlade ett stort fan efter bland tonåringar och muskel-bil fans på 1970-talet, utgjorde 1982 Camaro den förlorade fasen av Chevrolet när företaget, som många andra amerikanska biltillverkare, började driva i sin design och vädja till konsumenterna. Den '82 Camaro var underpowered, oattraktiv och opålitlig för ett antal skäl (förutom Z28). Så småningom modellen blev skämt i amerikanska sportbilar och genant att de som ägde en. Motor Detaljer

Reagera bränsleeffektivitet tryck, var 1982 Camaro motor tillverkas i fem versioner som föll i en av tre kategorier: en svag fyra-cylindrig modell (sport coupe), en sex- cylindrig motor (den Berlinetta) och en tyngre åtta-cylindrig motor (den Z28-modellen).

inline 4-cylindrig motor släcka 90 hästkrafter vid 4.000 varv.

6-cylindrig motor tog upp 173 cubic inches och lagt ut 102 hästkrafter vid 5100 RPM.

Z28 8-cylindriga modellen släcka 165 hästkrafter vid 4.200 RPM och ringde in på 305 cubic inches i storlek.

Transmission

modeller fanns tillgängliga i både manuell växellåda och automatiska versioner. Den manuella växellådan när det paras ihop med en åtta-cylindrig motor gav betydande kontroll och svar som liknar det 1970 Camaro. Den sexcylindriga modellen vanligen distribueras med en automatisk växellåda främst för cruising och pendla körning.

Automatväxellådor kom i en 3-växlad designen medan manuell växellåda med 4-växlad setup.

Kropp och estetik

sport Coupe var en avskalad modell som i princip bara kom med karossen, grundläggande interna och ekerhjul.

Berlinetta stod utanför med unika badging och logowork på bilens kaross. Hjulet paketet var unika för Berlinetta fenförsedda aluminiumfälgar och en 'Berlinetta' wheel mittpunkten. Stammen området var heltäckningsmatta, men liksom alla tredje generationens Camaro modeller, var bak en bubbla-windowed kombi snarare än en separat stam enhet.

Z28 bar en helt annan form front med unika grillen separationer otillgänglig i de lägre modellerna. Som tillval tillbehör avbländning lock kan placeras på baksidan fönstret för ytterligare sport utseende. I svansen, var en spoiler bifogas. Betydande randning och färger offset målades på den nedre horisontella delen av kroppen för racer look. Hjulet paketet ingick också 15x7 gjutna aluminium med Z28 centerpieces på varje däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139581.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.