Skillnaden mellan en konventionell och Pistonless Rotary Engine

Två typer av motorer driver de allra flesta fordon på vägarna: kolv-drivna och roterande motorer. Båda är former av förbränningsmotorer, vilket utnyttja energin som förbrukas när bensin brinner i en sluten kammare. De roterande motor nytta av sin mycket mindre ram, medan kolvmotor förbränner bränsle mer effektivt. Storlek

mest omedelbara skillnaden mellan kolv och roterande motorer ligger i deras storlek. Sedaner kommer vanligen att ha motorer som förskjuter uppemot 4 liter, medan den roterande motorn i Mazda RX-8 förskjuter endast 1.3 liter. Den lilla storleken gör den roterande motorn mer frihet över platsen, gör det möjligt att sitta längre bak än en skrymmande motor, vilket i sin tur leder till en mer balanserad bil.
Motion
< p> Dessa två motorer genomgår radikalt olika rörelser. Kolven Motorn har en uppsättning av inriktade cylindrar så att en kamaxel driver kolvarna in i cylindern som motorn mottar tankar. Ett tändstift antänder sedan bränslet och explosionen skjuter upp det, och cykeln upprepas. Den roterande motorn, å andra sidan, har en rötor formad som en utbuktande triangel som roterar runt en oval cylinder, vilket skapar tre fickor. Motorn får bränsle i en ficka, antänder den i en annan och utestänger avgaser från tredje. Rotorn slutar aldrig att ändra riktning på cykeln i den roterande, vilket resulterar i jämnare kraftutveckling än kolvmotor.
Bränsleeffektivitet

One av de stora bristerna i den roterande motorn ligger i dess dålig bränsleekonomi. Formen av kammaren som skapas av rotorn och höljet, en något långsträckt triangulär cylinder, leder till ofullständig förbränning av bensin. Cylindrar får mer användbar energi från förbränningen scenen eftersom deras form liknar mer det teoretiskt ideala formen för en förbränningskammare.
Prestanda

Båda motorerna har genomgått tweaks över år för förbättrad prestanda. Utgången av en klassisk LT1 motor, det kraftcentrum i mitten av 1990-talet Corvette, låg på cirka 300 hästkrafter vid 5000 rpm och en jättestor 340 fot-lbs. av vridmoment vid 4.000 rpm. Den roterande motor i Mazdas 2010 RX-8, den enda roterande motorn fortfarande i produktion och med januari 2011, producerar 238 hästkrafter på en imponerande 8.500 rpm, men det är relativt lättare i termer av vridmoment, producerar endast 159 fot-lbs. vid 5.500 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140191.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.