Vilken typ av resurser är neeeded att tillverka och designa en GMC sportbil?

Biltillverkning kräver ett antal råvaror ingångar. Den exakta andelen av olika material, dock förändras ständigt eftersom biltillverkare designa nya system och utveckla nya prioriteringar. I fallet med General Motors Corporation (GMC) och dess sportbil division, i synnerhet, har en ökad betoning på effektivitet och prestanda leder till en förskjutning mot lättare material, men GMC sportbilar fortsätta att använda en mängd olika material och många av de traditionella ingångarna. Stål

Trots en trend bort från stål på grund av de stigande kostnaderna för material och vikt den lägger till bildesign - påverkar allt från distributionskostnader bränsleeffektivitet - bilar fortsätter att vara gjord av stora mängder stål, ca 2000 pounds av det i den genomsnittliga sportbil. Materialet ger en grad av strukturell stabilitet och säkerhet som få andra kan erbjuda, och GMC fortsätter att göra de flesta delar av chassit, eller skelett, av ett fordon av stål, ofta med stukning funktioner för att absorbera stötar och öka säkerheten. Dessutom är många GMC sportbil accenter, t.ex. stiliserade avgasrör, tillverkade av rostfritt stål.
Plastmaterial

Lätt och med flera polymerer som kan vara så motståndskraftig som stål till vissa typer av konsekvenser, plast spelar en allt viktigare roll i bildesign och tillverkning. I fråga om sportbilar, i synnerhet, har behovet av hög prestanda och acceleration få tillverkare att använda plast i många komponenter, från de platser som du förväntar dig att hitta det som instrumentpaneler, beslag och dörrhandtag, till mer innovativa använder i ramen och i vissa motordelar.
Aluminum

Från en relativt blygsam användning i bilens hjul i de första designerna har aluminium blivit materialet val för biltillverkare som vill minska vikten på vissa delar samtidigt som den strukturella styvheten av metalldelar. Aluminium används ofta i ramarna för sportbilar, inklusive GMC modeller, och är också allmänt används för motorkomponenter. Även om det kan vara mindre hållbara än järn eller stål, den minskade vikten av aluminium, då strategiskt integreras för att inte äventyra säkerheten för ett fordon, kan positivt påverka prestandan.
Övriga

Cars integrerar också små mängder av många andra material för tillbehör och komponenttillverkning. Gummi, naturligtvis, används för däck, bälten, och slangar, och bil fönster och speglar är gjorda av glas. Glasfiber används ofta i isolering, och, framför allt med mer moderna sportbilar som inkluderar en mängd olika elektriska tillbehör, bilar integrera en stor mängd elektriska komponenter, såsom batterier, mikrochips och ledningar av koppar, nickel, kadmium, litium, kisel och plast polymerer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139424.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.