Datsun L28 Motorspecifikationer

Datsun, senare absorberas av Nissan Motor Company, är en japansk tillverkare känd för sina sportbilar. Företagets mest kända produkter var de 240 och 280 linjer, tillverkade under 1970 och 1980. Den L28 motorn blev känd för dess användning i den mer kraftfulla 280Z sportbil. Nissan inte längre använder Datsun varumärke och med 2010 men fortsätter att producera några av de mest eftertraktade sportbilar. Bilen

L28 Engine, presenterat i ett antal Datsun modeller, blev berömd för dess tillämpning i Datsun 280Z modellen mellan 1975 och 1983. Den tvådörrars, fyrsitsiga sportbilen en fan favorit, lyckades de mindre kraftfulla 260Z. Med sin långa huv och strålkastare skjuts till kanterna av den främre fascia, har bilen en klassisk design och en aggressiv profil. Under en tid då prisvärda sportbilar var en bristvara, förutsatt att 280Z bra prestanda till ett rimligt pris och hjälpt Nissan få fotfäste på den globala marknaden.
Engine Grunderna

Den L28 Engine är en 2,8-liters rak sexcylindrig enhet med en enda överliggande kamaxel. Denna 12-ventil motorn innehåller inte flera ventiler, som Nissan hade ännu att anpassa tekniken tillbaka i the1970s. Den har en borrning (cylinder diameter) av 86 mm och en slaglängd (kolv reser avstånd) av 79 mm. Kolvarna är platt-top aluminium, vilket bidrar till att minska roterande massa och låta motorn rev smidigt. Den ovanliga in-line sexcylindrig konfiguration hjälper dessutom smidig drift. De sexcylindriga motorer som någonsin producerats är V-typ motorer, som tar mindre plats, men radmotorer fungera smidigare.

Motorn använder en Hitachi SU förgasare som automatiskt doserar gasen genom att mäta luftflöde och ger överlägsen luft-till-bränsleförhållanden längs hela varvtalsregistret. Den har ett kompressionsförhållande på 8,5-1 --- ganska låg med 2010 standarder.
Output

L28 skulle kunna uppnå 135 hästkrafter mellan 1975 och 1980 . Mellan 1981 och 1983 ökade smärre uppgraderingar utgång till 145 hästkrafter. Den primära skillnaden mellan den första och andra generationens L28 fanns i huvudet --- rören som tar brända avgaser från förbränningskammaren in i avgasröret. Ju bättre de flödar, desto mer ström en motor tenderar att göra. Den andra generationens L28 har fyrkantiga avgasportar, som ger mer tvärsnittsarea för avgaserna att flöda igenom.

Annan mindre skillnad mellan första och andra generationens motorer finns i kanalen för kylvätska. Medan den första generationens motor har kanaler mellan alla sex cylindrar för kylvätskan att strömma igenom, har den andra generationens motor en uppställning där cylindrarna 1 och 2, 3 och 4, samt 5 och 6 är anslutna. Denna konfiguration minskar mängden avståndet kylmedel måste resa per cirkulation och ytterligare minskar parasitiska effektförluster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139388.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.