1989 Toyota Supra Non-Turbo Mark III Specifikationer

Den 1989 Toyota Supra är en grand-touring sportbil som är en del av Mark III Supra linje, producerad för den amerikanska marknaden mellan 1987 till 1992 modell-år. Finns i både naturligt aspirerade och turboladdade varianter, tävlade Supra direkt med Mazda RX-7 och Nissan 300ZX för den japanska sportbil krona. Motor

Driver 1989 icke-turbo Supra är Toyotas 7M-GE inline sex-cylindrig motor, som producerar 200 hästkrafter och 188 ft-lbs. av vridmoment. Den dubbla överliggande kamaxlar, 16 ventiler enhet har en borrning och slaglängd på 3,27 av 3,58 inches och en 9.2:1 kompressionsförhållande. EPA uppskattar bränsleekonomi på 18 miles per gallon i staden och 23 mpg på landsväg. Medan en high-tech och kraftfull motor på sin tid, var 7M-GE motor plågas av en mycket vanlig topplockspackning fel problem till följd av felaktig vridmoment på bultarna topplockspackning. Om Mark III ägarna inte rätta till detta problem genom efterdras bultarna eller byta till en metall packning, kommer en blåst topplockspackning leder ofta förödande effekter.
Drivlina och chassi

Supra använder en front-motor, bakhjulsdrift arkitektur. Två sändningar fanns tillgängliga för 1989 icke-turbo modeller, en fem-växlad manuell och en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Suspensionen består av dubbla triangellänkar, fann stabilisator barer och spiralfjädrar både fram och bak. Den biltillverkare installerat sin Toyota Elektroniskt Modulated Suspension (TEMS) systemet med driver-justerbara dämpare priser med två inställningar. Ett automatiskt tillämpas tredje TEMS inställningen inleddes i tider av full gas, hård inbromsning och aggressiv kurvtagning. Fyra hjul ventilerade skivbromsar med ett valfritt fyra-kanals ABS-systemet ger Supra s bromskraft.
Exteriör och interiör

Mark III-modellen ökade avsevärt över tidigare Supra upplagor och byggdes på en särskild plattform i stället för den modifierade versionen av Celica plattformen finns på Mark II bilar. Rider på en 102,2-tums hjulbas, mäter 1989 modellen 181,9 inches lång, 68,7 inches bred och 51,2 inches hög. Tomvikt för icke-turbo varierar från 3.400 till 3.500 kg., Beroende på transmission och val alternativ. En moonroof är utrustad på vissa modeller. De 1989 Supra säten fyra i en två-plus-två-konfiguration med 43.6 inches av främre och 24,7 inches av bakre benutrymme. De bakre platserna är bäst lämpade för barn eller för mycket korta resor när du bär full storlek vuxna. Interiören har läderklädsel, men krockkuddar finns inte tillgänglig i denna modell-år.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139318.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.