Historia av den Jetta GLI

The Volkswagen Jetta GLI var utformad som en sportigare erbjudande i den Jetta raden. Den representerar bara ena utveckling i den pågående berättelsen som är den Volkswagen arvet. För att till fullo förstå historien om den Jetta GLI, behöver man en förtrogenhet med historien av Volkswagen självt och den Jetta-modellen linjen. Den Tidig Historia av Volkswagen

The Volkswagen Bus var den andra erbjudandet från Volkswagen.

"Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH" var den ursprungliga namnet på Volkswagen när det grundades 1937. Den Namnet förkortades till precis "Volkswagenwerk GmbH" det nästa året. Ursprungligen bolaget gjorde precis ena fordon, de Type jag (den bilen som så småningom skulle kallas "den Beetle"). The Type 2, annars känd som den "Volkswagen Bus," fördubblar den produkten linjen i 1950.


Product Line Expansion

Over de åren Volkswagens: s produktions numrerar och produktlinjer ökades.

I den första delen av 1970-: s, uppnådde Volkswagen extremt höga försäljnings och siffror produktionsmetoder. I själva verket det satt en ny rekord värld produktionen i 1972. Over det nästa par av åren dess produkt fodrar utökades med införandet av den Passat (1973) och den Golf (1974). Av Naturligtvis andra fordon, gillar den Karmann Ghia och den Thing, hade också blivit erbjuds av Volkswagen. Den Historia av den Jetta





The Jetta först hiten amerikanska vägar i 1980.

Som en del av utbyggnaden av Volkswagens: s produktens fodrar, var den Jetta (uppkallad för den Jet Stream) infördes i Förenade staterna i 1980. Den första versionen av den Jetta skapade mindre än 80 hästkrafter, föranledde många att anse det underpowered. Vid tiden den andra generationen Jetta drabba utställningslokaler år 1985, hade den makten fått draghjälp till omkring 100 eller så hästkrafter. En tredje generationen blev producerats start i 1993 och den fjärde debuterade under 1999.


Den First Jetta GLI

Liksom den moderna versionen, var den 1980-talet GLI trim paket en sportigare version av den Jetta.

Stunder den moderna GLI är en del av den femte generationen Jetta, fanns det en GLI version infördes 1984 som drev fram till år 1995. Denna överlämnanden var också en sportigare trim paket på Jetta. Kanske den största skillnaden mellan den GLI och standardavvikelsen Jetta var den prestanda som den GLI-paketet inkluderade en mer potent motor. Den tillade till den sportiga karaktären av fordonet.


The Return av den GLI

Den sportiga trim nivån av den GLI returneras för ett par år som börjar med den 2006 Jetta.

The GLI återvände till den Jetta under 2006. När det gjorde sin första inledande pilbåge, blev det uppenbart att den bilen var verkligen värdig av den sportiga kronan. Den nya motorn producerade 200 hästkrafter (den första GLI hade mindre än hälften den makten). Den GLI lämnade inte stanna kring för långt, though. Med det 2010 års modell, hade det avbrutits.




.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138574.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.