Typer av motorfästen

Motorn mount fungerar som en övergång mellan motorn och de omgivande komponenterna, och tillåter installatörer att fästa motorn inom anordningen. Rätt motor mount kan förlänga livslängden på enheten medan fel montering kan medföra alltför kraftig vibration och en förkortad livslängd för motorn. När du väljer motorfästen, tar sig tid att matcha den typ av fastsättning med ansökan för att maximera dess prestanda. Styva Mounts

i ett kraftigt fäste, är motorfästet fäst vid ramen av anordningen med fästelement eller bultar. Vissa styva fästen kan även byggas in i fordonet eller utrustningen, eller permanent svetsas på plats. Enligt "Elektrisk Bygg och anläggning" Tidningen är styva fästen används oftast med små motorer snarare än stora. Styva fästen ger den mest exakta anpassningen mellan motor och omgivande mekanismer, men kan skadas av vibrationer i krävande omständigheter.
Elastiska fästen

Resilient motorfästen har ett skikt av gummi eller isolering mellan fästet och motorn. Detta material bidrar till att minska buller och vibrationer, vilket kan förlänga livslängden på motorn och relaterade delar. Resilient motorfästen också utrymme för en viss flexibilitet och rörlighet utan att kompromissa med prestandan på motorn. Enligt "Elektrisk Bygg och anläggning" tidningen, är dessa fästen ofta i större motorer eller i applikationer där onödigt buller eller vibrationer kan vara problematiskt. Dessa fästen också bidra till att minska konsekvenserna när motorn startas och stoppas, vilket minimerar chock för omgivande systemet.
Hydraulik Mounts

Hydraulic, eller vattenkraft motor, fästen innehåller någon form av gel eller vätska för att absorbera stötar och vibrationer under drift. Detta kan innefatta glykol eller hydraulolja, eller andra typer av vätska. Denna typ av fastsättning används ofta i fyra-cylindriga motorer, som producerar stora mängder av vibrationer eller buller. De kan också användas med andra typer av motorer när bullernivåerna måste hållas till ett minimum.
Ansikte Mounts

en motor avsedd för ansiktet montering eller NEMA "C" montering, fäster motorn direkt till de omgivande komponenterna utan användning av en standard fäste. Ofta kommer installatörer en NEMA "C" adapter ansikte mount för att anpassa ett ansikte-monterad motor med ett fordon som konstruerats för annan typ av motor mount. I denna typ av montering, bultarna på motorn passerar rakt igenom förborrade hålen i motorns hölje och in i omgivande komponenter eller anordningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139493.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.