Hur man berättar skillnaden mellan en 1965 LeMans och en Real GTO

1965 GTO hade tre olika organ stilar som kan väljas. De två dörrars hardtop, de två dörrars sport coupe, och två dörrar sufflett cabriolet. Var och en av kroppens stilar av 1965 GTO hade en liten baksätet som nås när framsätet veks framåt. 1965 LeMans hade två olika modeller, den två dörrars hardtop, och kombi. Baksätet i 1965 LeMans hade mer benutrymme än GTO, som läggs till den status LeMans som en resa bil. Saker du behöver
1965 Pontiac GTO
1965 Pontiac LeMans
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. 1965 GTO byggdes för hastighet och hade en 389 V8 under huven. Pontiac LeMans hade en Overhead Cam Sex under huven som gjord för mjuka starter och stopp.
2

Undersök insidan av bilarna. Den LeMans var utformad som en lyxig resa bil och var utrustat med trasa platser och tygklädd dörrpaneler. Den GTO ursprungligen ses som en stock car och var utrustat med förformade plast dörrpaneler och säten vinyl.
3

Look för rummet i baksätet. Medan var och en av de 1965 GTO kroppstyper hade back säten, de var små utan mycket benutrymme. Baksätet i LeMans var tillräckligt stor för passagerare att sitta bekvämt.
4

Titta på upphängning under bilen. 1965 Pontiac LeMans byggdes tungt på fjädring för att ge en mjuk gång över långa avstånd. Upphängningen av GTO byggdes inte så tungt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139253.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.