Vad är skillnaden mellan en Mazda Miata och en Pontiac Solaris?

2006 års Mazda Miata och 2006 Pontiac Solstice är både nybörjar små sportbilar. Dessa snygga bilar är liknande på flera sätt bortom det uppenbara tvåsitsiga sportbil beteckning. De bilar båda har högpresterande fyrcylindriga motorer som överför kraften till en bakhjulsdriven manuell växellåda och båda bilarna accelerera från 0 till 60 mph på cirka sju och en halv sekund. Motor och växellåda

Medan Mazda Miata och Pontiac Solstice har båda fyrcylindriga motorer och manuell, bak-wheel drive transmissioner, kraften och likheter transmission slut där. Den Pontiac Solstice har en något större 2,4-liters motor, jämfört med 2,0-litersmotorn med i Miata. Den Pontiac motorn producerar sju fler hästkrafter än Miata motorn (177 kontra 170). Transmissionen i Miata är en sex-växlad manuell växellåda, vilket är en högre prestanda än de fem-växlad manuell växellåda finns i Pontiac Solstice.
Pris Point

Mazda Miata har en högre punkt grundpris än Pontiac Solstice. Mazda Miata hade ett prisbasbelopp klistermärke på $ 22.495, medan Pontiac Solstice hade ett prisbasbelopp klistermärke på $ 19,420. Prisskillnaden kan i huvudsak hänföras till högre prestanda komponenter, såsom sexväxlad manuell växellåda, som finns i Mazda Miata.
Fuel Economy

Mazda Miata och Pontiac Solstice har en väsentlig skillnad i bränsleekonomi. Den Solstice har EPA betyg bränsleekonomi 20 mpg i staden och 28 mpg på landsväg. Den Miata är 20% mer bränsleeffektiva i staden och 7% mer bränsleeffektiva på motorvägen, med EPA betyg bränsleekonomi 24 mpg i staden och 30 mpg på landsväg.
Suffletten Operation

Mazda Miata och Pontiac Solstice är båda konvertibler. Även om detta gör för en snygg bil, driften av suffletter av dessa bilar är helt olika. Mazda Miata tillåter föraren att manövrera suffletten inifrån bilen (även om det inte har en eldriven funktion). Den Pontiac Solstice kräver att föraren lämna fordonet och manövrera suffletten från utsidan av förarsätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139111.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.