Vad som anses vara en sportbil?

En sportbil definieras i allmänhet som en en-eller två-personbil avsedd för snabb respons, enkel manövrering och höga hastigheter. Specifika definitioner är lika varierande som de typer av sportbilar tillgängliga. Exotiska Bilar Till Salu

Definitionen av exotiska i bilen arenan är så kontroversiellt som det sportbil definition. En exotisk bil definieras i allmänhet som en som är sällsynt, ovanlig och mycket samlarobjekt för dess prestanda och design. Exotiskt och idrott skulle utan tvekan vara utbytbara för vissa bilar, såsom high-end modell Ferraris. Det är inte ovanligt att exotiska bilar att sälja för miljontals dollar.
Muscle Cars

Muskel bilar definieras som amerikanska, tvådörrars, bakhjulsdrift, midsize bilar av 1960-talet och början av 1970 är utrustade med kraftfulla V8-motorerna, som Mustangs eller Corvetter. Många tror att den enda skillnaden mellan muskel bilar och sportbilar är deras överkomliga priser.
Concept

Många konceptbilar gå över till sfären av sportbilar och exotiska bilar. Konceptbilar är ofta radikala i motorn eller konstruktion, ofta med hjälp av icke-traditionella, exotiska eller dyra material. Andra har sällsynta funktioner såsom måsvingedörrar eller speciella förmågor vanligtvis inte finns på bilar. På grund av deras ogenomförlig och byggkostnaderna, konceptbilar ibland aldrig göra det till produktionsfasen. Addera Porsche

kvintessensen sportbil är Porsche 911. Sedan debuten 1963 har två-dörrars sport Coupe som gjorts av Porsche AG i Stuttgart, Tyskland, varit populära för sin design, som har en bakre motor, individuell fjädring bak och en utveckling av svingen axeln på Porsche 356. Den 911 har utvecklats mycket under de senaste fem årtiondena, och har anpassats av privata team och Porsche, själv, för racing och rally.
Försäkring

Försäkringsbolagen använder sina egna formler för att klassificera fordon som sportbilar. Närvaron av två dörrar kvalificerar vissa bilar som sportbilar. Men det finns många två-dörrars bilar idag som är kraftfull och har bra prestanda men är knappast sportbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138625.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.